Milliárdos veszteséget termelt, 200 embert leépít a kiwi.com

Forrás: turizmus.com

 2024. január 31. 16:51

Azt még nem lehet tudni, hogy mikor kerül sor a leépítésre, és milyen területeket érint a karcsúsítás. Cseh médiaértesülések szerint a társaság hosszú ideje veszteséges, ezért kényszerül a lépésre.

A társaság a már a 2019-es évet is veszteséggel zárta, a Covid ideje alatt pedig tovább növelte a mínuszt, amely mostanra már megközelíti a kétmilliárd cseh koronát - értesült a czechia.posts.

„Ez életem egyik legkeményebb döntése. Egy vállalati felépítéséhez vízióra van szükség, amely nem valósítható meg megfelelő tehetséges emberek nélkül. Sajnos azonban az idők gyorsan változnak, és most nekünk hosszú távra kiható döntéseket kell hoznunk, hogy a vállalat egészséges és prosperáló maradjon" – nyilatkozta a vállalat egyik alapítója és vezérigazgatója, Oliver Dlouhý.

Komoly mínuszt hozott össze az elmúlt évek során a kiwi.com, ezért szükséges a karcsúsítás

Fotó: 123rf.com

A kiwi.com 2012 óta kínál online repülőjegy-foglalást, speciális algoritmusuk olyan légitársaságok járatainak kombinációit is felkínálja, amelyek egyébként nem működnek együtt.

A cég fontos bejelentést tett a minap: megállapodtak a Ryanairrel, így ezentúl értékesíthetik a fapados légitársaság jegyeit, miközben a legtöbb online repjegy-foglalási oldalnak a Ryanair nem engedélyezi ugyanezt.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a Kiwi ügyfelei valós áron (vagyis a Ryanair által meghirdetett áron, felár nélkül) vásárolhatják meg a légitársaság járataira szóló jegyeket, illetve kiegészítő szolgáltatásokat, így a Kiwi ügyfeleinek közvetlen hozzáférésük lesz myRynair-fiókjukhoz, így a járatokkal kapcsolatos összes információt közvetlenül megkapják emailben a légitársaságtól. A Kiwi ügyfeleinek ezentúl nem kell végigjárniuk a Ryanair ügyfélazonosítási folyamatát, amelyet a Ryanair által "kalóz"-nak nevezett OTA-k ügyfeleinek továbbra is meg kell tenniük.

A kiwi.com fő részvényese a General Atlantic nevű amerikai befektetési alap.