Újra Molnár Judit a MUISZ elnöke, új alelnökök segítik a munkáját

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2023. november 14. 21:07

Elnököt és tisztségviselőket választott november 14-i közgyűlésén a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A jövőre fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő érdekképviselet élén továbbra is Molnár Judit áll, munkáját pedig két alelnök segíti majd.

A Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében megtartott tisztújító közgyűlésen először Füri Mihályné (Kartago Tours) levezető elnök az alapszabály módosítására tett javaslatot terjesztette elő.

Szervezeti változás, hogy Erdei Bálint leköszönésével megszűnt a harmadik, általános alelnöki pozíció, és ismét két alelnök (egy ki- és egy beutaztatásért felelős) segíti az elnök munkáját. Emellett a társult tagok is közreműködhetnek, ezentúl passzív szavazati jogot kapnak, így részt vehetnek a bizottsági munkában. Szavazhatnak is a bizottságban, de szavazati joguk nem kerülhet többségbe a teljes jogú tagokéval szemben. Két bizottság nevét is megváltoztatták, és ezentúl a bizottságvezetők szavazata nem lesz ügydöntő, szavazategyenlőség lesz. A módosításokat a tagság nyílt szavazáson egyhangúlag elfogadta.

A szavazásra jogosult tagok az elnök- és alelnökjelöltekre, valamint a 11 bizottság tagjaira, összesen 53 főre adták le szavazataikat. Elnöknek újra Molnár Juditot (OTP Travel) választotta meg a tagság, a beutaztatásért felelős alelnök Székely Andrea (WECO Travel), a kiutaztatásért felelős alelnök pedig Komora Zoltán (IBUSZ) lett.

A leköszönő alelnökök, Füri Mihályné, Erdei Bálint és Hóka Péter is felszólaltak, és biztosították az új elnököt arról, hogy továbbra is segítik majd a háttérből a munkáját.

A tisztújító közgyűlésen újra Molnár Juditot választotta meg a tagság a szövetség elnökének

Fotó: Fóti Péter

Jövőre már 50 éves a szövetség

Molnár Judit, a MUISZ régi-új elnöke elmondta, hogy 2024-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját a MUISZ, amely így a magyarországi turisztikai szektorban az egyik legrégebben fennálló – és legmeghatározóbb – szakmai érdekvédelmi szövetség.

Hozzátette, hogy munkájuk a lobbitevékenység, a szakmai programok és a kommunikáció hármas pillérére épül, majd a jövőbeli terveik közül emelt ki néhányat. Megemlítette a képzéseket, szakmai programokat és külföldi közgyűléseket is, amelyeket szeretnének tovább folytatni, csakúgy mint a szakmai kommunikációt és edukációt.

Az elnök azt is bejelentette, hogy jövőre Rász el-Haimában tartja közgyűlését a szervezet.

A tisztújító közgyűlés első feléről hamarosan részletesen beszámolunk egy külön cikkben: többek között a Magyar Nemzeti Múzeum közönségkapcsolati igazgatója, Házi Katalin, illetve az MTÜ frissen kinevezett turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese, a MUISZ leköszönő alelnöke, Erdei Bálint üdvözölte a résztvevőket, majd a Horvát Idegenforgalmi Közösség és a Német Turisztikai Hivatal prezentációját hallgathatták meg a résztvevők a legújabb társult tagok bemutatkozása előtt.