Erdei Bálintot igazolta új felsővezetőnek a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2023. november 14. 11:54

Az utazási szakma elismert szakemberével erősít a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az MTÜ újonnan kinevezett turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyetteseként Erdei Bálint a beutaztatói fókusz, a fenntarthatóság, a közös szakmai gondolkodás és együttműködés erősítését ígéri.

Korábban szállodai hátterű szakembereket bízott meg az MTÜ a szakmai terület vezetésével, most az ön személyében az utazási szektorból erősít az állami turizmusirányítás. Mit gondol, miért esett önre a választás?

Látható, hogy összességében a hazai turizmus számai elérik, sőt olykor meg is haladják a bázisévnek tekintett 2019-es teljesítményeket. Ugyanakkor a turisztikai bevételek és a pénzügyi egyensúly szempontjából is kiemelt fontosságú beutazóforgalom visszaépülése még tart. Ez nem csak hazai jelenség ‒ bár az Európán belüli utazások élénkülése a pandémia előtti időket idézi ‒, a légiközlekedés forgalma, és ettől nem függetlenül a long haul piacok és a nemzetközi hivatásturizmus teljes visszaépülése csak jövőre várható.

Érthető tehát, hogy az MTÜ prioritásai között is előtérbe kerül a külpiaci értékesítés, így a több évtizedes, értékesítésorientált beutazóturizmusban és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének élén betöltött korábbi pozícióim révén szerzett szakmai és vezetői tapasztalatom fontos hozzáadott értéket jelenthetnek a hazai ágazatirányítás legfőbb szervezete számára is. Ezen a területen pedig különösen fontos a folyamatos megújulás, a fejlődés, hiszen a verseny mindig itt a legélesebb a turistákért.

Erdei Bálint, az MTÜ újonnan kinevezett turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

Az MTÜ szakmai területének vezetőjeként milyen fókuszpontok mentén kezdte el a munkát, melyek a legfontosabb célkitűzései?

A feladatom elősegíteni, hogy még több üzletet szerezhessünk, és ezáltal még több vendéget hozhassunk Magyarországra. A változó fogyasztói igények folyamatosan új kihívások elé állítják a szolgáltatókat. A digitalizáció és adatvezérelt működés területén az elmúlt években a magyar ágazatirányítás fontos léptekkel haladt előre, sőt jelentős előnyre tett szert a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) létrehozásával.

Emellett fokozottan kell figyelnünk a fenntarthatóságra, ami már utaztatóként is személyes szívügyem volt. Ez nemcsak saját piaci tapasztalatom, ezt erősítik a nemzetközi példák is. A nemzetközi trendek alapján ‒ beleértve nemcsak a közvetlen versenytársainkat, hanem akár a fejlődő országok piacát is ‒ egyértelmű, hogy a fenntartható és felelősségteljes turizmus irányába mozdulnak el az országok stratégiái, aktivitásai, kampányai és marketingtevékenységei. Ezek a szempontok az utazásban részt vevő minden szegmenst és szereplőt fokozottan érintenek a jövőben, ezért a szállásadókat, utaztatókat, attrakciógazdákat, vendéglátóhelyeket, sőt magukat a vendégeket is egy felelősségteljesebb magatartásra kell ösztönöznünk.

A környezeti mellett fontosnak tartom, hogy a társadalmi és gazdasági fenntarthatóság is érvényesüljön, hiszen a helyiek turizmusba történő bevonása, jóllétük megteremtése is hozzájárul egy fejlett és vonzó desztináció kialakításához. A hazai turizmus versenyképességének megerősítése érdekében is szükséges, hogy ez a szemlélet még inkább áthassa tevékenységünket.

Ha már a versenyképesség erősítését említette, merre halad az NTAK fejlesztésének, bővítésének iránya? Milyen együttműködésre készül a szakmával?

A lassan valamennyi turisztikai ágazat teljesítményére napi szintű rálátást biztosító adatbázis, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ a versenyképességünk kulcsa, a szakmai tudásmegosztás fontos eszköze. Ebben a szellemben folytatódik az adatszolgáltatás bővítése is. Emellett jelenleg is azon dolgozunk, hogy az adatokat minél hamarabb vissza tudjuk mutatni az érintetteknek, annak érdekében, hogy ők is fel tudják használni. Az NTAK további fejlesztésének ez is egy stratégiai iránya kell, hogy legyen. Így válhat az egyre inkább adatvezéreltté, digitalizálttá váló turizmusban az NTAK a turisztikai szakma egyfajta közös nyelvévé.

Mindez nemcsak része, de célja is annak a szoros együttműködésnek, amelyet a turizmus szereplőivel és a szakmai szervezetekkel való párbeszéd terén tervezek. Ennek jegyében folyamatosan találkozom a szektor képviselőivel, hogy meghallgassam a tapasztalataikat. Szükség esetén lépéseket is fogok tenni.