Napi járatot indít Tel-Aviv és Abu Dhabi között az Etihad

Forrás: turizmus.com

 2020. november 17. 16:09

Miután a közelmúltban történelmi egyezségre jutott az Emirátusok és Izrael vezetése a kapcsolatok normalizásáról, hamarosan indulnak a közvetlen légi járatok is a két ország között.

Egy friss bejelentés szerint 2021. március 28-ától napi légi járattal köti össze Tel-Avivot Abu Dhabival az Etihad légitársaság. A jegyek már megvásárolhatók az Etihad weboldalán.

Irány Tel-Aviv!

Fotó: Etihad

A légitársaság közleményét idézve az Al Jazeera azt írta, hogy az új járat révén az Emirátusok lakóinak lehetőségük nyílik felfedezni Izrael történelmi látványosságait, tengerpartjait, éttermeit és az éjszakai életet. A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az izraeli utazóknak kényelmes átszállási lehetőséget kínál a légitársaság Kína, India, Thaiföld és Ausztrália felé.

Amint arról korábban beszámoltunk, Izrael és az Öböl-térség két állama, Bahrein és az Egyesült Arab Emirátusok vezetése szeptember közepén Washingtonban írta alá a történelmi jelentőségű békemegállapodást.

A Fehér Ház Rózsakertjében tartott ceremóniát követően a diplomáciai viszony létrehozásáról is szóló megállapodások szövegét három példányban, angol, arab és héber nyelven írták alá az érintettek: Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan, az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere és Abdel-Latif az-Zajáni, a Bahreini Királyság diplomáciájának irányítója.