40 ezer német turista utazik Mallorcára húsvétra

Forrás: turizmus.com

 2021. március 29. 13:18

Ugyan a korlátozások értelmében a német turisták belföldön nem utazhatnak, de a Spanyolországhoz tartozó Mallorcára minden további nélkül elrepülhetnek. A húsvéti időszakra közel 40 ezer német turistát várnak a szigetre.

Már az előző hétvégén is német nyaralók ezrei repültek Palma de Mallorcára, hogy ott töltsék a húsvéti időszakot. Csak szombaton 60, vasárnap pedig 70 Németországból érkező repülőgép szállt le a szigeten – írja az euronews.

Ugyan a jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt a belföldi turizmus továbbra sem indult meg Németországban, a német turisták minden további nélkül elrepülhetnek a spanyol szigetre: a német kormány ugyanis két héttel ezelőtt levette Mallorcát a kockázatos úti célok  listájáról a fertőzések csökkenése miatt.

Ez a döntés lehetővé tette az üdülők számára, hogy Mallorcára utazzanak a húsvéti időszakban, természetesen szigorú biztonsági ellenőrzések mellett.

palmademallorca_123rf

Míg a német turisták visszatérhettek Mallorcára, a spanyolok nem utazgathatnak a saját országukban

Fotó: 123rf.com

A német turisták érkezése miatt a múlt héten Mallorca repülőterének tesztközpontja és a foglalási rendszer is összeomlott, miután többszörösére növekedett a tesztelésre váró turisták száma.

A utazásszervezők azzal nyugtatják a helyieket, hogy a német turisták csak negatív PC-teszttel szállhatnak fel a Mallorcára tartó repülőre, így nem jelentenek rájuk veszélyt. A turisták tömegei azonban nemcsak aggodalmat, de feszültséget is szítottak: a spanyol lakosok ugyanis egyelőre nem utazhatnak az országon belül, így Mallorcára sem érkezhetnek Spanyolország más részeiről látogatók.

Sokan igazságtalannak tartják a német és a spanyol turisták közti megkülönböztetést, a helyiek szerint ugyanazoknak a korlátozásoknak kellene rájuk vonatkozni.

A szigorú biztonsági intézkedések ellenére a koronavírus-fertőzések elkezdtek emelkedni a németek kedvenc üdülőszigetén. Az éttermek, bárok és kávézók belső részei ismét bezártak, és szigorúbbá vált az éjszakai kijárási tilalom. Ennek ellenére a következő hétvégére körülbelül 40 ezer német ajkú turista várható Mallorcán a húsvéti ünnepek alatt.

Közben keddtől életbe lép a német kormány szigorítása, mely szerint csak negatív teszteredménnyel lehet felszállni bármely Németországba tartó repülőgépre.