Népszerű az ingyenes vonatozás Kajlával

Forrás: turizmus.com

 2019. július 20. 11:04

A hónap első felében több mint 30 ezer Kajla jegyet váltottak a MÁV-nál belföldön utazó kisiskolások számára – közölte a vasúttársaság.

Július közepéig 30 ezernél is több kisdiák utazott a MÁV-START járatain azokkal az ingyenes jegyekkel, amelyeket a társaság egész hónapban biztosít a Kajla útlevéllel rendelkező, alsó tagozatos gyerekek számára.

A több mint 30 ezer utazás 3904 településpár között oszlott meg. Az első két hét tapasztalatai alapján jól látszik, hogy az ország minden régiójában igénybe veszik a kedvezményt. A nagyvárosok mellett a Dunakanyarba, a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Velencei-tóhoz is szívesen utaznak a családok, hogy Kajlát követve felfedezzék Magyarország csodáit.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére indult, országos kampány keretében minden kisiskolás, aki a vonaton bemutatja Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát (diákigazolvány vagy személyi igazolvány), ingyenes Kajla jeggyel utazhat a MÁV-START és a GYSEV belföldi járatain. A járatokon a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

A pótjegyeket a gyerekeknek is meg kell vásárolniuk

Fotó: MÁV-START

A MÁV figyelmeztetése szerint a feláras vonatokra a gyorsvonati pótjegyet, az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet a Kajla-kampány keretében díjmentesen utazó gyermek részére is meg kell vásárolni.

Az ingyenes utazáshoz a gyermek díjmentes Kajla jegyét előre meg kell váltani a vasúti személypénztárakban, a MÁV mobilapplikációból, a MÁV-START jegykiadó automatáiból vagy az internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni (de az általános utazási szabályok szerint 100 kilométer alatti távolságra csak egyúti jegyet kínálnak a vasúttársaságok).