Októberben járatot indít Szöul és Budapest között a Korean Air

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 31. 14:20

Dél-Korea nemzeti légitársasága októberben elindítja utasszállító járatait az ősi hagyományokat és a modern kultúrát ötvöző Szöul és Budapest között.

A Korean Air október 4-től hetente egy, majd a téli menetrendi időszak kezdetétől hetente két alkalommal repül a két főváros között – írja az AIRportal.

A járat hétfőn este került be a foglalási rendszerekbe, az útvonalat Boeing 787-900-as repülőgépekkel teljesítik majd.

A légitársaság KE 971/972 járatai októberben keddi napokon 17 óra 05 perckor érkeznek Budapestre, majd 19 óra 15-kor indulnak vissza Szöulba, október végétől pedig hétfői és szombati napokon közlekednek, helyi idő szerint egy órával később.

A Korean Air Boeing 787-900-as gépekkel közlekedik majd Szöul és Budapest között

Fotó: Korean Air

A Budapest Airport közösségi oldalán ehhez még hozzáteszi, hogy a későbbiekben tovább bővülnek a járatszámok, és hetente három alkalommal repülnek majd a két főváros között a legmodernebb Boeing 787-9-es Dreamlinerek.

A Korean Air ezzel versenybe száll a LOT lengyel légitársaság Budapest és Szöul közötti járataival, amelyek jelenleg, valamint a foglalási rendszerekben szereplő adatok szerint a 2022/23-as téli menetrendben is hetente két alkalommal, hétfői és szerdai napokon közlekednek Boeing 787-esekkel.

A koreai légitársaság már a 2020-as nyári szezonra tervezte, hogy elindítja budapesti járatát, de ez végül a Covid-járvány miatt nem valósult meg.