Online irodaként indult újra a Thomas Cook Angliában

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 21. 10:50

Szeptember közepén megkezdte a programok értékesítését Nagy-Britanniában a Thomas Cook. Olyan üdülőhelyekre – például Görög-, Török- és Olaszországba, Ciprusra és Izlandra – szerveznek programot, ahonnan karanténmentesen térhetnek haza a brit turisták.

A Thomas Cook ügyvezetője, Alan French – aki a csődbe került cégnél stratégiai és technológiai igazgatóként dolgozott – azt is bejelentette, hogy ha időközben valamelyik desztináció lekerül a biztonságos úti célok listájáról, akkor az utazás díjmentesen lemondható.

Az utazásszervező jóformán pontosan egy évvel a Thomas Cook 2019. szeptember 23-i csődjét követően indult újra – emlékeztet a thepointsguy.co.uk szakportál.

 

Emlékezetes, hogy tavaly ősszel a Fosun nevű kínai vállalatcsoport vásárolta meg az egyik legrégebbi brit tour operatort. A Fosun egyébként már előtte is a cég egyik résztulajdonosa volt és megpróbálta megmenteni tavaly szeptemberben az összeomlástól a cég légitársasági részlegét. Ez végül nem sikerült, az iroda és a légitársaság összeomlása miatt minden idők legnagyobb szabású polgári hazaszállítási akciójára került sor, 100 utast kellett a különböző nyaralóhelyekre visszajuttatni Nagy-Britanniába. Ezután a Fosun 11 millió fontot fizetett a Thomas Cook márkanévért és az ehhez kapcsolódó szellemi tulajdonért.

A csőd előtt a Thomas Cook Csoport részei, ideértve a légitársaságot, az utazási irodákat és magát a tour operatort, összesen 9000 főt foglalkoztatott Nagy-Britanniában.

A most újrainduló társaság csupán 50 főt alkalmaz, mindegyiket távmunkában. A társaság magát „Covidra-felkészült OTA"-ként aposztrofálja. A thomascook.com weboldalon az utasok maguk állíthatják össze üdülésüket, beleértve a biztosítást, az autóbérlést, a reptéri parkolást sőt még a valutaváltást is. A közismert „szívecskés" logót is használja az újraindult cég.

A Fosun, amely a Club Med üdülőhálózat tulajdonosa is, a szálláshelyek töltésében is számít az újraindított túraszervezőre. A kínai tulajdonos azt tervezi, hogy hosszabb távon a Thomas Cook márkát újra sikeressé teszi világszerte – hangsúlyozta Jim Qian, a Fosun Tourism Group elnök-vezérigazgatója.

A Thomas Cook utazásiiroda-hálózatát egy brit konkurens, a Hays Travel vásárolta fel, és Hays Travel márkanév alatt üzemelteti azóta.