Hamarosan indul Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, mutatjuk az útvonalat

Forrás: turizmus.com

 2024. április 29. 13:09

Május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon vonul végig Közép-Európa legnagyobb motoros túrája, az idén 3. alkalommal megszervezett Open Road Tour, amely a június 27-29. között megrendezett Budapest Open Road Days, Budapest legnagyobb belvárosi fesztiváljának felvezető eseménye is egyben.

Az Open Road Tour május 23-26. között Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon halad végig Jászberény, Gyomaendrőd, Orosháza-Gyopárosfürdő, Gyula érintésével. A résztvevő több száz motoros összesen 831 km tesz meg idén, hogy ezúttal Békés megye kulturális és turisztikai értékeit felfedezze. A motorosok a túra négy napja alatt 8 várost érintenek. Az Open Road Tour 2024 a Budapest Open Road Days fesztivál felvezető eseménye is egyben, amelyet 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakparton szerveznek meg.

Az Open Road Tour május 23-án Győr-Budapest között halad, majd a résztvevők Budapesten az Open Road Bázison a Tour indító bulin zárják a napot koncertekkel, étellel, itallal. Május 23-án, a túra nyitó napján, a Bázison lépnek fel a Budapest Open Road Days „Légy a Tankcsapda előzenekara!" versenyének elődöntősei, akik 196 nevező zenekarból kerültek be a legjobb hatba.

Május 24-én Budapestről Jászberény és Gyomaendrőd megállókkal Békéscsabára érkeznek a motorosok. Jászberény városa ebéddel és akusztik koncerttel fogadja a résztvevőket. Majd a jászsági motorosok csatlakozása után folytatják útjukat Gyomaendrődre, amely az első Békés megyei csatlakozási pont azoknak, akik a megyéből kapcsolódnak be a túrába és a Körös-Motoros Karitatív Egyesület tagjainak is. Gyomaendrődről már a Békés megyei motorosokkal együtt érkezik a menet Békéscsabára rendőri felvezetéssel. Békéscsabán a CSAKK STÉG - Csabai Csípős Blues Klub koncertekkel és élő blues zenés bulival fogadja a csapatot, amely a Munkácsy negyedbe és a Munkácsy Múzeumba is ellátogat.

Győr-Budapest-Békéscsaba útvonalon vonul végig az Open Road Tour

Fotó: Open Road Tour / heimfoto

 

Május 25-én, szombaton Békéscsaba – Ororsháza-Gyopárosfürdő – Gyula – Békéscsaba az útiterv. Gyulán az Open Road Tour motorosai rendőri felvezetéssel vonulnak be a várba, ami a gyulaiak számára is látványos programot ígér. Az Almássy kastély és a Gyulai vár ​megtekintése után indul vissza a menet Békéscsabára, ahol a Szent István térre vonulnak be a motorosok. Hankó Ákos, a túra főszervezője kiemelte, mindenkit szeretettel várnak az este fő fellépőjeként érkező Ganxsta Zolee és a Kartel ingyenes koncertjére, amely május 25-én 20:30-kor kezdődik Békéscsabán a Szent István téren.