Négy új ország, ahonnan karantén nélkül jöhetnek az üzleti utazók

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. március 03. 10:38

Immár 17 ország szerepel a külügyminisztérium külön listáján, ahonnan a Magyarországra belépő üzleti utazók mentesülnek a tíznapos karantén alól.

A külügyminisztérium március 1-jén, hétfőn adta ki a 4/2021. (III. 1.) KKM rendeletét, amely tartalmazza azoknak a további, jellemzően Európán kívüli országoknak a listáját, ahonnan karanténmentesen utazhatnak be Magyarország területére az üzleti, gazdasági céllal utazók.

A rendeletet kedden már módosították is, az eredetileg 13 országból álló lista további négy, közép-ázsiai állammal bővült, az újak: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán.

Jelenleg tehát az alábbi 17 országból érkezve mentesülnek az üzleti, gazdasági céllal utazók a tíznapos karantén alól, Magyarország területére lépve:

  1. Amerikai Egyesült Államok
  2. Azerbajdzsán
  3. Bahrein
  4. Egyesült Arab Emírségek
  5. India
  6. Indonézia
  7. Izrael
  8. Japán
  9. Kazahsztán
  10. Kína
  11. Kirgizisztán
  12. Korea
  13. Oroszország
  14. Szingapúr
  15. Törökország
  16. Ukrajna
  17. Üzbegisztán

A rendelet módosítása március 2-án 23 órakor lépett hatályba.

Azerbajdzsán fővárosából, Bakuból hazatérve is mentesülnek a karantén alól az üzleti utazók

Fotó: ©Sergiy Lukutin/123RF.COM

Ezenkívül továbbra is karanténmentesen léphetnek be az országba az Európai Unió tag- vagy tagjelölt államaiból, az Európai Gazdasági Térségből vagy azzal azonos jogállású államokból, valamint az Egyesült Királyság irányából érkező magyar, illetve külföldi állampolgárságú üzleti utazók, akik tevékenységük célját hitelt érdemlően igazolni tudják.