Felhívás az európai turisztikai termékek népszerűsítésére

Forrás: turizmus.com

 2020. április 01. 11:03

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közzétette az Európai Turisztikai Bizottság pályázatát, amely a helyi turisztikai vállalkozások támogatásával a minőségi, egyedi élményeket nyújtó turizmus széleskörű terjesztését célozza.

Az Európai Bizottság (EC) együttműködésével létrejött pályázat kiírója az Európai Turisztikai Bizottság (ETC). A projekt törekvése az európai tematikus turisztikai termékek népszerűsítésének támogatása.

A cél az Európa, mint turisztikai desztináció imázs megteremtése

Fotó: 123rf.com

A projekt hozzájárul az ETC Horizon 2022 marketingstratégiájának megvalósításához, amelynek célja Európa, mint turisztikai desztináció imázsának kialakítása. Az Európai Turisztikai Bizottság célja az európai látványosságok, közösségek felvirágoztatása a turisztikai szektor és a helyi lakosok bevonásával, hiszen a mai utazók helyi, egyedi élményeket, minőségi programokat keresnek.A következő kategóriákban várják a pályázatokat: természet és szabadtéri programok (slow turizmus), kreatív városok (kortárs művészet, építészet és formatervezés, divat, zene, utcai- és előadóművészet kifejezetten kicsi vagy közepes méretű városokban) valamint történelem és helyi örökség. A megpályázható maximális összeg 28 ezer euró.

A pályázatot angol nyelven, elektronikusan kell benyújtani, a határidő április 10.

A magyar nyelvű pályázati felhívás letölthető IDE kattintva. Az eredeti, angol nyelvű kiírás EZEN a linken található.