Három hétig pótlóbuszok járnak a RegioJet-vonatok helyett Budapest és Győr között

Forrás: turizmus.com

 2023. október 27. 10:35

Rendkívüli felújítási munkálatok zajlanak a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, ez idő alatt pótlóbuszok járnak a Continental Railway Solution Kft. által üzemeltetett RegioJet-vonatok helyett Budapest és Győr között.

A pályafelújítás október 27-én a második üteméhez érkezik. Ekkortól a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül, november 17-ig teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés az említett szakaszon.

A Budapest–Bécs–Prága, illetve Prága– Bécs–Budapest útirányon át közlekedő RegioJet Eurocity vonatok helyett Budapest-Kelenföld és Győr állomások között a RegioJet által biztosított vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok Budapest-Déli pályaudvart nem érintik.

Az utolsó vonat, amelynél pótlóbuszra kell szállni, a november 18-án Budapest és Prága között közlekedő 1032 számú járat – tájékoztatott a vasúttársaság.

 

Budapest–Bécs–Prága járatok:

A RegioJet vonatpótló autóbuszok a menetjegyen feltüntetett időpontban, tehát a vonatok eredeti menetrendjéhez képest 1 órával korábban indulnak Budapest-Kelenföld állomás mellől, az Etele téri BKK buszmegállóból. A jegyeken a buszok indulási ideje kerül feltűntetésre. Győr állomáson a vonatpótló autóbuszok az állomásépület előtt állnak meg, ahol a vonatra át kell szállni. A vonatok Győr állomástól az eredeti menetrendjük szerint közlekednek tovább, de minden esetben megvárják az utolsó vonatpótló autóbuszról történő átszállást.

 

Prága–Bécs–Budapest járatok:

A vonatok Győr állomásig eredeti menetrendjük szerint közlekednek. Győr állomáson vonatpótló autóbuszra kell átszállni. A RegioJet autóbuszok az állomásépület elől indulnak, az átszállás megkönnyítése érdekében a vonatok Győr állomás 1. vágányára fognak érkezni. A vonatpótló autóbuszjáratok Budapest-Kelenföldre a vonatok menetrendjéhez képest várhatóan 30 perccel később fognak megérkezni.

Budapest és Győr között a RegioJet által biztosított vonatpótló autóbuszok közlekednek

Fotó: RegioJet/Facebook

Aktuális információk: www.regiojet.com, www.continentaltrain.com

A Continental Railway Solution Kft. ügyeleti telefonszáma: +36 70 627 2516.

Az ügyeleti telefonszám a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel október 26. és október 31. között minden nap 6:00 órától 22:00 óráig, ezt követően a vágányzár végéig hétvégén 6:30-tól 16:00 óráig hívható.