Repülés helyett receptek húsvétra az Emiratestől

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. április 09. 10:22

Maradj otthon és közben utazd be mégis a világot! – az Emirates séfjei kulináris világkörüli útra invitálnak mindenkit, aki a járvány miatt kénytelen otthon maradni, de már nagyon vágyik az utazásra.

Amint azt korábban megírtuk, a légitársaság összes nemzetközi személyszállító járatát, köztük a budapestit is leállította a koronavírus-járvány miatt, így magyar utasok húsvétkor akkor sem tudnak a légitársaság járataival utazni, ha szeretnének.

Ebben a helyzetben tehát a légitársaság séfjei az ideális háromfogásos menü titkát viszik azok konyhájába, akik lélekben most is világot járnak, és valami igazán különlegeset szeretnének főzni húsvétkor, közölte lapunkkal a légitársaság.

 

Előétel: közel-keleti fűszeres lencse

A Közel-Keleten a lencse és más hüvelyesek a legelterjedtebb táplálékok közé tartoznak. Ezért előétel gyanánt Said El Alam, az Emirates séfje hagyományos arab lencselevest ajánl. "A sokféle fűszernek köszönhetően a leves hamisítatlanul egyedi ízt kap, mely az Öböl valamelyik híres, egzotikus fűszerpiacára repít" – magyarázza Said a receptről, amely egyszerűségénél fogva még azok számára is ideális indulás a kulináris körútra, akik csupán ismerkednek a konyhával. Az elkészítést bemutató videó itt található.

A közel-keleti lencseleves

Fotó: Emirates

Főétel: Bárány vagy csirke biryani Indiából

Főételként az Emirates séfje, Ravi Nage Indiába kalauzolja el az otthon utazókat, és egy hagyományos fogás, a bárány biryani joghurt raitával elkészítését mutatja meg: „A tipikus indiai fűszerek, mint a kardamom e varázslatos ország hatalmas fűszerültetvényeihez, a Kerala és Tamil Nadu között elterülő Kardamom-dombság lankáira repítenek el minket" – ígéri a séf. A főfogás elkészítéséről készült videó itt nézhető meg. Aki nem tud bárányhúst szerezni, csirkemellből is ugyanolyan mennyei fogást tud varázsolni.

Bárány biryani

Fotó: Emirates

Desszert: édes kísértés Európából

Végül, de nem utolsósorban, a desszertnek mindig helye van. Az Emirates német séfje, Udo Leick édes palacsintát ajánl almakompóttal. Ez a Németországban és Svájcban több néven ismert serpenyős fogás minden korosztály körében igen népszerű, és nemcsak desszertként, de főételként is fogyasztják.

„A mennyei almás, krémsajtos és mazsolás tölteléket kóstolva azonnal Párizs valamelyik lassú kis kávézójában, esetleg egy dél-németországi vagy Svájci hegyvidéki faházban érezzük magunkat" – mondja Udo lelkesen. A finomság elkészítését ez a videó mutatja be.

Szuperfinom palacsinta

Fotó: Emirates

Ezek a nemzetközi fogások csakúgy, mint az Emirates gépein felszolgált többfogásos gourmet menük – amelyeket mindig az aktuális úti célnak megfelelően állítanak össze és helyi alapanyagokból készítenek – az Emirates szakácskönyveiből származnak.

A légitársaság évi több mint 110 millió menüt szervíroz utasainak 12450 különböző recept alapján. Az Emirates séfjei a friss alapanyagokból készülő fogásokat havonta változtatják.

A YouTube-on elérhető Emirates Food Channel a fedélzeti menük elkészítésének kulisszatitkaiba avat be. Az epizódok sorban ismertetik a menük kidolgozásának menetét, ahogy a hozzávalók felkutatásának és beszerzésének mikéntjét is.