Máris elkezdte csökkenteni kapacitását a Ryanair a gépátadások csúszása miatt

Forrás: turizmus.com

 2024. március 01. 13:01

Kapacitáshiány léphet fel a Ryanairnél, ugyanis az ír fapados által megrendelt új Boeing gépek átadása csúszik. Mostanra biztos lett, hogy bizonyos útvonalakon csökkentik a járatok számát a nyári menetrendben.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ryanair eredetileg 57 darab Boeing 737 MAX 8200 típusú repülőgép átadására számított 2024 április végéig, azonban mostanra a légitársaság megerősítette, hogy csupán 40 gépet várnak.

A légitársaságnál a gépátadások csúszása miatt kisebb menetrend-igazításokat kell létre hajtani a meglévő útvonalakon. Néhány magasabb költségű repülőtéren már el is kezdődött a járatok számának csökkentése, így többek között Dublin, Milánó Malpensa, Varsó Moldin valamit további 4 portugál város repülőterén is elindult a kapacitáscsökkentés. A menetrendváltozás az új járatokat nem érinti – áll a légitársaság közleményében.

Máris elkezdődött a kapacitáscsökkentés a Ryanairnél

Fotó: 123rf.com

 

Az érintett utasok már megkapták a menetrendváltoztatásról szóló értesítést, amely alternatív utazási időpontot, vagy teljes visszatérítést kínál számukra.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary azt tanácsolja az utasoknak, hogy igyekezzenek időben lefoglalni járataikat, ugyanis a korlátozott kapacitás a jegyárak emelkedéséhez vezethet a nyári időszakban.