Skócia is bevezeti a hotelban töltendő karantént

Forrás: turizmus.com

 2021. február 03. 13:36

Skócia kötelező szállodai karanténkövetelést vezet be minden nemzetközi érkező számára – erősítette meg Nicola Sturgeon skót miniszterelnök február 2-án.

Az új szabályozást, vagyis a hatóságok által kezelt karantént (managed quarantine) minél hamarabb be szeretnék majd vezetni a gyakorlatban is. Egyelőre a részletek kidolgozása zajlik, így ezen a héten még nem valószínű, hogy a nemzetközi érkezőknek hotelben kelljen a megszabott karantén időszakát eltölteniük.

Ahogy arról beszámoltunk, az Egyesült Királyság kormánya a múlt héten jelentette be tervét, hogy bevezeti a szállodai karantént azon utazók számára, akik az ország "vörös listáján" szerepelnek. Ez összesen 33 országot érint. Anglia azzal a céllal vezette be a szabályozást, hogy megakadályozza az új COVID-változatok behozatalát. Az azonban Anglia esetében is kérdéses, hogy ezek az intézkedések mikor lépnek hatályba.

skocia_123rf

Skócia szerint az lenne a legjobb megoldás, ha az egész Egyesült Királyság kötelező karantént vezetne be

Fotó: 123rf.com

Sturgeon szerint azonban az angol intézkedések nem elegek. "Amint Skóciában a vírus szintje folyamatosan csökken, egyre fontosabbá válik a vírus újbóli behozatalának megakadályozása" – mondta. Így Skócia mindenki számára hotelkarantént ír elő, aki közvetlenül Skóciába érkezik, függetlenül attól, hogy melyik országból származik.

A miniszterelnök hangsúlyozta, együtt kell működniük az Egyesült Királyság kormányával annak megakadályozására, hogy az utazók más országon keresztül próbáljanak bejutni Skóciába, hogy elkerüljék a hatóságok által irányított kötelező karantént.

Erre Skócia szerint az lenne a legjobb megoldás, ha az egész Egyesült Királyság kötelező karantént vezetne be azok számára, akik a tengerentúlról az országba utaznak.