Ezek most a világ legjobb repülőterei a Skytrax toplistája szerint

Forrás: turizmus.com

 2024. április 20. 17:17

A világ legjobb repülőtere immár harmadik alkalommal a dohai Hamad, Európa legjobbja a párizsi Charles de Gaulle lett a Skytrax idei felmérése alapján.

A dohai Hamad repülőtér lett 2024-ben a világ legjobb repülőtere – derült ki a Skytrax World Airport Awards díjátadóján. Katar fővárosának nemzetközi légikikötője egyben a legjobb közel-keleti, valamint a legjobb vásárlási lehetőségeket kínáló repülőtérnek járó díjat is hazavihette a 2024. április 17-én, Frankfurtban megtartott eseményről. A Hamad immár harmadik alkalommal érdemelte ki a világ legjobb repülőterének járó elismerést.

A szingapúri Changi Airport – a tavalyi világelső, korábbi 12-szeres győztes – most a második helyezést érte el, ezenkívül az Ázsia legjobb repülőterének és a világ legjobb repülőtéri bevándorlási szolgáltatásáért járó díjat is elnyerte.

A dobogó harmadik helyét, valamint a világ legcsaládbarátabb repülőterének címét a szöuli Incheon repülőtér szerezte meg.

A dohai Hamad lett a világ legjobb repülőtere 2024-ben

Fotó: 123rf.com

A globális rangsorban a tokiói Haneda repülőtér került a negyedik helyre, valamint ennek a légikikötőnek a képviselője vehette át a világ legtisztább repülőterének, a világ legjobb belföldi repülőterének, valamint a legjobb akadálymentes szolgáltatásokat biztosító repülőtérnek járó díjat is.

A rangsor ötödik helyén is tokiói repülőtér, a Narita áll, amely a világ legjobb repülőtéri személyzetének járó díjat is megkapta. A világranglista hatodik helyét, egyben az Európa legjobb repülőtere címet a párizsi Charles de Gaulle szerezte meg. A légikikötő 3-as terminálja a világ legjobb fapados termináljának járó díjat is átvehette.

Amint arról már hírt adtunk, Kelet-Európa legjobb repülőtere, immár 11. alkalommal a Budapest Airport lett.

A világ legjobb repülőtéri gasztronómiai élményét nyújtó légikikötő az isztambuli repülőtér, a világ legjobb repülőtéri szállodája a Crowne Plaza Changi Airport lett. A legjobb repülőtéri biztonsági feldolgozásért járó díjat a római Fiumicino, a világ legjobb új repülőtéri terminálja címet a Newark Liberty repülőtér A terminálja, az Európa legjobb repülőtéri személyzeti szolgáltatásáért járó díjat a müncheni repülőtér, a világ legjobb repülőtéri művészeti szolgáltatásáért járó díjat a Houston Airport System vehette át.

A Skytrax 1999 óta adja át a legjobb repülőtéri teljesítményekért járó World Airport Awards díjakat az utasok megkérdezése alapján. A 2024. évi rangsorhoz több mint 570 repülőtér szolgáltatásaira vonatkozóan végezték el az utaselégedettségi felmérést 2023 augusztusa és az idei év márciusa között.

A világ top 20 repülőtere 2024-ben a Skytrax szerint:

1. Doha, Hamad repülőtér

2. Szingapúr, Changi repülőtér

3. Szöul, Incheon repülőtér

4. Tokió, Haneda repülőtér

5. Tokió, Narita repülőtér

6. Párizs, Charles de Gaulle repülőtér

7. Dubaji repülőtér

8. Müncheni repülőtér

9. Zürichi repülőtér

10. Isztambuli repülőtér

11. Hongkongi repülőtér

12. Róma, Fiumicino repülőtér

13. Bécsi repülőtér

14. Helsinki-Vantaa repülőtér

15. Madrid-Barajas repülőtér

16. Nagoja, Centrair repülőtér

17. Vancouveri repülőtér

18. Kanszai repülőtér

19. Melbourne-i repülőtér

20. Koppenhágai repülőtér