Szarajevóba indít közvetlen járatot a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2019. december 03. 15:03

December 6-tól hét boszniai városba utazhatnak a magyarok a távolsági buszszolgáltatóval, Szarajevó mellett Visoko, Kakanj, Zenica, Zepce, Maglaj és Modrica is közvetlenül elérhető lesz.

Az éjszakai járatok kezdetben heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken 20:00-kor indulnak a Népligetből, majd a következő nap 06:25-kor érkeznek a bosnyák fővárosba.

A karácsonyi időszakban megemelt járatszámmal üzemel az összeköttetés, így december 15. és január 6. között két ünnepnapot kivéve napi rendszerességgel lehet majd távolsági busszal utazni Bosznia-Hercegovina településeire.

A Balkán országai egyre népszerűbb úti célokká váltak

Fotó: Wikimedia Commmons

„A balkáni országok az elmúlt években egyre népszerűbb úti célokká váltak. Szarajevó történelmének és kulturális sokszínűségének köszönhetően az egyik legérdekesebb főváros a régióban, ami egyre több utast vonz. Zöld buszainknak köszönhetően mostantól klímabarát közösségi közlekedéssel is elérhető lesz a város a magyarok számára” – mondta Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

 

Hálózatfejlesztés a Balkán irányába

A FlixBus az idei évben több déli irányú útvonalon növelte kapacitásait. A nyári menetrendben idén már tizenhét horvát tengerparti település volt közvetlenül elérhető, Zágrábba a nyaralószezonban napi 12 busz közlekedett. Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát ősszel megkétszerezte a buszszolgáltató, így naponta már négy lehetőség áll rendelkezésére a Budapestről Szerbiába készülő utasoknak.

Bulgária felé is bővített a vállalat, Szófia után ettől az évtől Európa jelenlegi Kulturális Fővárosa, Plovdiv is átszállás nélkül közelíthető meg Magyarországról a FlixBus-nak köszönhetően.