Szilveszterre ismét Budapestre érkezik a Duna leggyorsabb hajója

Forrás: turizmus.com

 2022. december 21. 14:38

A 2019. novemberi sikeres próbaútját követően egy tematikus szilveszteri út keretében ismét Budapestre érkezik a Duna leggyorsabb hajója: a bécsi Twin City Liner. A hajó utasai csomagtúra keretében 3 éjszakát és 4 napot töltenek majd Budapesten.

A 4400 lóerős járművet négy jetmotor hajtja, a legkorszerűbb navigációs rendszerrel és számos kényelmi elemmel szerelték fel. A gyorskatamarán akár 70 km/órás utazósebességre is képes, fedélzetén büfé, ingyenes wifi, mobiltöltő-állomások és 12 rögzített kerékpárállvány is van. Az utasok két komfortosztály közül választhatnak.

A Twin City Liner 17 éve menetrendszerűen közlekedik Bécs és Pozsony között, az oda-vissza utat szezontól függően naponta akár háromszor is megtéve.

A gyorskatamarán akár 70 km/órás utazósebességre is képes.

Fotó: Central Danube

Korábban két kisebb hajó szolgáltat ki az útvonalat, 2019 tavaszától azonban ezeket kiváltotta az új, 250 férőhelyes gyorskatamarán, amelyért akkoriban 7,5 millió eurót fizetett a tulajdonos, a Central Danube GmbH, amely a Wien Holdig és a Raiffeisenlandesbank Niderösterreich-Wien közös vállalata – írja a GD Consulting blogja.

A bécsi gyorskatamarán első budapesti útjáról itt írtunk.