Szökőkútban fürödni és bikiniben várost nézni is tilos Splitben

Forrás: turizmus.com

 2023. június 14. 15:26

A horvátországi Split egyre népszerűbb a bulituristák körében is. A rendbontások visszaszorítása érdekében szigorú szabályokat hozott a városvezetés.

Néhány utazó hajlamos arra, hogy a szabadsága idejére otthon felejtse a jó modorát. A horvátországi Splitben mostantól tetemes bírságot kell fizetniük a rendbontó turistáknak – írja a nordbayern.de.

Dalmácia fővárosában tavaly közel 20 millió vendégéjszakát regisztráltak. A város híres a pörgős éjszakai életéről, a lakosoknak azonban nem nagyon tetszik, hogy nyaranta bulizók tömegei randalíroznak az utcákon. A városatyák ezért szigorú szabályok bevezetésével akarnak korlátot szabni a féktelen partizásnak.

Annak a bulizónak, aki az utcán könnyít magán, az óvárosban vendéglátóhelyen kívül fogyaszt alkoholt, a szökőkútban fürdik vagy nyilvános helyen alszik, nem kevesebb, mint 300 eurós bírságot kell fizetnie. Annak pedig, aki túl mélyen nézett a pohár fenekére, és ezért nyilvános helyen hány, 150 eurós bírságot számláznak ki. Sőt azok is számíthatnak büntetésre, akik fürdőnadrágban vagy bikiniben sétálnak az utcákon.

Szigorú szabályokat hoztak a bulituristák randalírozásai ellen Splitben

Fotó: sergiomonti/123rf.com

Split nem az első horvát város, amely bírságokkal szab határt a turisták nem tetsző viselkedésének. Krk szigetén tavaly óta tilos a strandon előre lefoglalni a helyeket. Aki ennek ellenére kiteríti a törülközőjét, hogy fenntartson magának néhány négyzetméternyi területet, amíg ő nem tartózkodik a parton, 200 eurós bírságot kockáztat.