Thaiföld júniustól vezetné be a beutazási illetéket

Forrás: turizmus.com

 2023. január 16. 19:50

A Thaiföldre készülő turisták számíthatnak arra, hogy júniustól több mint 8 eurónak megfelelő illetéket kell fizetniük a beutazáshoz.

Thaiföld június 1-jétől készül bevezetni a régóta tervezett turisztikai beutazási illetéket – írja a travelnews.ch.

A külföldi látogatók által fizetendő, mintegy 8,4 eurónak megfelelő összeget (300 baht) nagyobb részben a turisztikai desztinációk fejlesztésére akarja fordítani az ország, valamint egy részét a nemzetközi turisták biztosítási fedezetére különítenék el.

Phiphat Ratchakitprakarn idegenforgalmi és sportminiszter a Bangkok Postnak azt nyilatkozta, hogy az illeték megfizetése alól a munkavállalói vízummal rendelkező külföldiek és a határ menti ingázók mentesülhetnek majd. A javaslatot a kormánynak még el kell fogadnia.

Thaiföld régóta készül bevezetni a beutazási illetéket

Fotó: 123rf.com

Thaiföld 2023-ban mintegy 25 millió turistára számít. 2022-ben 11,8 millió turistát fogadott a délkelet-ázsiai ország. A thai turisztikai minisztérium 2027-ig évi 80 millióra szeretné felemelni a külföldi látogatók számát, ez kétszerese lenne a pandémia előtti látogatószámnak, és több, mint Thaiföld lakosainak a száma (amely jelenleg több mint 70 millió).

A turizmus Thaiföld második legfontosabb ágazata, és a pandémia előtt 12 százalékkal járult hozzá a GDP-hez.

Korábbi értesülések szerint az illetéket a repülőjegyek árába építenék be.