Thaiföld szeptemberre halasztja a turisztikai illeték bevezetését

Forrás: turizmus.com

 2023. április 28. 22:13

Thaiföld június helyett csak szeptemberben vezeti be a külföldi látogatók által fizetendő turisztikai illetéket.

A thaiföldi kormány februárban döntött arról, hogy bevezeti a régóta tervezett turisztikai illetéket a beutazó turisták számára. A bevezetés időpontjának akkor júniust jelölték meg. Phiphat Ratchakitprakarn, az ország turisztikai és sportminisztere szerdán bejelentette, hogy az időpontot későbbre tolták, az illetéket a jelenlegi állás szerint csak szeptember 1-jétől kell fizetni. A miniszter szerint így biztosítható, hogy az illetékfizetés rendszere zökkenőmentesen működjön. A minisztérium tovább folytatja a tárgyalásokat az érintett légitársaságokkal annak érdekében, hogy az illeték kivetése a IATA előírásai szerint történjen – írja a der-farang.com.

A légi úton Thaiföldre érkező turistáknak mintegy 8,1 eurónak megfelelő összeget (300 baht) kell majd fizetniük, a szárazföldi és tengeri úton érkezőknek ennek a felét, míg az egynapos kirándulásra érkezők mentesülnek az illeték megfizetése alól.

Csak szeptembertől kell turisztikai illetéket fizetniük a Thaiföldre utazóknak

Fotó: 123rf.com

Az illeték nagyobb részét turisztikai fejlesztésekre akarja fordítani az ország, míg kisebb részét a külföldi turisták biztosítási fedezetére különítenék el.