Végleg elvetették a turisztikai illeték ötletét Thaiföldön

Forrás: turizmus.com

 2023. december 24. 11:51

A Thaiföldre utazóknak a jövőben sem kell turisztikai illetéket fizetniük az országba történő érkezéskor, az új kormány ugyanis végleg törölte az ezzel kapcsolatos terveket.

Thaiföld új, a nyár vége óta hivatalban lévő kormánya törölte a 300 baht (kb. 3000 forint) összegű turisztikai illeték bevezetésének tervét. Ehelyett alternatív megoldásokat keresnek arra, hogyan garantálják a külföldi turisták biztonságát.

A turisztikai illetéket még az előző kormány szerette volna bevezetni, de többször is elhalasztotta. A tervek szerint az országban több mint 24 órát tartózkodó, légi úton érkező látogatóknak kellett volna 300 bahtot fizetniük a repülőjegy árának kiegészítéseként.A szárazföldi és tengeri úton érkező látogatók ennek az összegnek a felét, 150 bahtot fizettek volna.

A bevételekből elsősorban a fenntartható és minőségi turizmust szerették volna fejleszteni, de az infrastruktúra modernizálására és az úti célok fejlesztésére is áldoztak volna a befolyt pénzekből. Ezenkívül az utazók egészségügyi ellátására is költöttek volna a bevételből, a kormány most ez utóbbira szeretne alternatív megoldást találni.

A Thaiföldre utazóknak ezután sem kell turisztikai illetéket fizetniük

Fotó: 123rf.com

Sajtóértesülések szerint a turisztikai és sportminisztérium most különböző lehetőségeket vizsgál, köztük egy személyenként 500 ezer baht (kb. 5 millió forint) fedezetű biztosítást sérülés, valamint egy egymillió baht (kb. tízmillió forint) fedezetű biztosítást halálos baleset esetére.

Ezt a kormány e heti ülésén rendelte el Srettha Thavisin miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy garantálni szeretnék a turisták biztonságát utazásuk során – írja a Travelnews.