Tisztán B2B-vásár lesz a berlini ITB a jövő évtől

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 18:41

A jövő évtől kizárólag szakmai résztvevők számára rendezik meg a márciusi ITB-t, a nem szakmai közönséget az idén novemberben először megrendezésre kerülő Berlin Travel Festival elnevezésű eseményre várják a szervezők.

2023-tól tisztán szakmai rendezvény lesz a világ legnagyobb turisztikai vására, a jövőre március 7. és 9. között megrendezésre kerülő berlini ITB – írja a Reise vor9.

A vásár három év kihagyás után újra jelenléti rendezvény lesz, de hosszát a koncepcióváltás miatt az eddigi ötről három napra rövidítik le. Emiatt néhány időpont is eltolódik, a megnyitót például hétfőn este tartják meg az aktuális partnerországgal, Grúziával együtt. A konferencia továbbra is háromnapos lesz, és hibrid formában, tehát sok, interneten keresztül is elérhető tartalommal kerül megrendezésre – jelentette be David Ruetz, az ITB Berlin vezérigazgatója.

A jövő évi ITB újra jelenléti rendezvény lesz

Fotó: Messe Berlin

Ruetz szerint – bár lesznek néhányan, akik sajnálni fogják a nem szakmai látogatók elmaradását – a kiállítók nagy többsége elégedett lesz a vásár tisztán B2B-jellegével. Végül is a vásár eddigi vegyes – szakmai és közönség – formája azoknak az időknek a maradványa, amikor Berlinben még állt a Fal, illetve, amikor ennek leomlása után Németország keleti fele utazási lázban égett – tette hozzá.

A közönségvásár tehát ezentúl a Berlin Travel Festival lesz, amelyet első ízben idén november 25-27. között, a Boot & Fun, valamint egy horgászat és egy kemping-lakóautó tematikájú vásárral közösen rendeznek meg a Messe Berlin területén.

Az ITB-n az augusztus végéig jelentkezők a tavalyi árakon vehetnek részt. A vezérigazgató nagyon sok résztvevőre számít, mivel, mint mondja, az utazási szakmának nagy lemaradást kell bepótolnia a személyes kapcsolatok ápolása terén, sőt rengeteg olyan szakmabeli van, aki még soha nem találkozott a szerződéses vagy tárgyalópartnereivel.