Tíz görpark épül az országban 2020 nyarára

Forrás: MTI

 2019. október 29. 11:12

Budapesten kívül Baján, Debrecenben, Győrben, Hajdúböszörményben, Komlón és Szegeden épül görpark összesen több mint félmilliárd forint értékben.

A fővárosban Óbudán (III. kerület), Kőbányán (X. kerület), Rákosmentén (XVII. kerület) és Budafok-Tétényben (XXII. kerület), vidéken pedig Baján, Debrecenben, Győrben, Hajdúböszörményben, Komlón és Szegeden épül görpark – közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Vonzó alternatíva a fiatalok számára a számítógépes játékokkal szemben

Fotó: pixabay.com

A Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormánybiztos és a szakszövetség bevonásával áprilisban indította el az Országos Görpark Program első ütemét. A kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább öt évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést – tájékoztatott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Először a húszezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai jelentkezhettek. Huszonnégy önkormányzat 26 pályára adott be támogatási igényt, több mint 577 millió forint értékben.

Tíz nyertest választottak ki, így összesen 508 millió forint értékben épülnek görparkok 2020. június 30-áig.

Révész Máriusz kiemelte: fontosnak tartották, hogy olyan görparkok épüljenek, amelyek valóban megfelelnek a gördeszkásoknak, ezért szövetségüket is bevonták az előkészítésbe. Mivel pedig a gördeszka olimpiai sportág lett, az volt a cél, hogy olyan pályák jöjjenek létre, amelyek olimpiai felkészülésre és versenyekre is alkalmasak.

Kapcsolódó cikkek