Több mint harmincezren utaztak eddig Kajla jeggyel

Forrás: turizmus.com

 2021. július 29. 11:40

Az idei már a harmadik nyár, hogy útjára indult a „Hol vagy, Kajla?" elnevezésű turisztikai program, amellyel az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel az ország természeti és kulturális értékeit.

A június 16-i indulás óta több mint harmincezren utaztak Kajla- vagy KajlaBalaton24 jeggyel a MÁV–Volán-csoport járatain, összesen mintegy 2,6 millió kilométert megtéve – közölte a vasúttársaság.

A „Hol vagy, Kajla?" program keretében országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Az elmúlt egy hónapban Magyarország minden régiójába szívesen utaztak Kajla jeggyel a gyerekek. Vonattal a legnépszerűbb úti célok a főváros mellett például Tiszafüred, Békéscsaba, Miskolc, Győr, Pécs, Szombathely és természetesen a Balaton volt. A könnyebb jegyvásárlás érdekében a MÁV-Start bevezette a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is, csak ebből a jegytípusból több mint 4000 darabot váltottak meg eddig. A Volánbusz járatain a Gyöngyös-Mátraháza-Kékestető vonalon utaztak a legtöbben Kajla útlevéllel.

A Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvény idén nyáron eddig Budapest és a Balaton között közlekedett, és 26 500 kilométert futott

Fotó: MÁV-Start

Érdemes a Kajla útlevélbe a nyár folyamán folyamatosan gyűjteni a pecséteket, hiszen a tanév kezdetén a legszebb útlevelek beküldői Kajla ajándékokat nyerhetnek. A kampány részleteit a „Hol vagy, Kajla?" program honlapján érheti el az utazóközönség.

Az ingyenes utazási lehetőségről azt kell tudni, hogy augusztus 31-ig minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és diákigazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain. A vonatokon a kisdiákkal utazó maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A buszokon a távolsági kiegészítő jegyet a Kajla-kedvezménnyel utazó gyermeknek is meg kell vásárolni.