Több német vendéget hoz a Wizz Air Hévízre

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. július 21. 12:52

A korábbinál több németországi utassal a fedélzetén landolt a Hévíz-Balaton Airporton a Wizz Air dortmundi járata július 21-én.

„A többek közt hévízi gyógyüdülésre érkező, 239 utas befogadására alkalmas, 40 üléssoros gép érkezése egyértelműen bizonyítja a Balaton iránti érdeklődés növekedését, így talán nem lesz túlzás sikerként elkönyvelni, hogy a Hévíz- Balaton Airport is felkerült a Wizz Air térképére – mondta lapunknak Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. igazgatója. –  „Korábban kisebb, 180 utassal érkezett a Wiz Air-járat hozzánk, most úgy tűnik, hozzá kell szoknunk nagyobb gépekhez is" – tette hozzá a reptérvezető.

Elmondta: az útvonalakra választott gép méretét mindenkor az utazási irodáknál jelentkező foglaltság határozza meg, s napokon belül újabb nagy gép érkezik Dortmundból. További jó hír a térség turisztikai szolgáltatói számára, hogy bár eredetileg szeptember 15-ig tervezték a német járatok fogadását, lehetséges, hogy még október végén is jönnek majd utasokkal teli gépek.

Megérkezett a Wizz Air 40 üléssoros gépe a Hévíz-Balaton Airportra július 21-én

Fotó: LHSM Spotter Team

Minap Papp Gábor, Hévíz polgármestere is pozitív jelként értékelte, hogy a Wizz Air nagyobb kapacitású gépeket állított be a megnőtt érdeklődés miatt a nemrég indított, dortmundi menetrend szerinti járatra. Hévíz 2019-ig évi egymilliót meghaladó vendégéjszakaszám tavaly mintegy 470 ezerre csökkent, idén 500 ezer éjszakás vendégforgalommal kalkulálnak.