Ezekbe a városokba költöznének el legszívesebben a világon

Forrás: turizmus.com

 2023. november 13. 10:43

Sokan szeretnének legalább életükben más országban élni, és nem kevesen valóban így is tesznek: 2020-ban 281 millió ember élt más országban, mint ahol született és a digitális nomád életmód népszerűségének köszönhetően ez a szám mára valószínűleg sokkal magasabb. De hová költöznének legszívesebben?

A pénzügyi szolgáltató Remitly felmérést készített arról, hogy a világ mely városaiba vágyódnak leginkább az emberek. A kutatáshoz a Google segítségét vették igénybe és megvizsgálták melyik város esetében hányszor kerestek rá a „move to ..." kifejezésre.

Az első helyen az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városa, az ultramodern épületeiről, egész évben meleg napsütéséről és nagyszerű vásárlási lehetőségeiről ismert Dubaj végzett.

Dubajba költözének el a legtöbben a Google-keresések alapján

Fotó: 123rf.com

 

A második helyen Miami városa áll, Florida egyik legkedveltebb nyaralóhelye, amely leginkább a tengerpartjáról - és persze a virágzó éjszakai életéről ismert. A harmadik helyen Párizs végzett, amiről nemrég az is kiderült, hogy az egyedül utazó nők kedvenc úti célja.

Érdekes módon a "top 10" valójában sokkal több várost tartalmaz, mint 10, hiszen három város holtversenyben a negyedik, kilenc település pedig a 10. helyen áll – írta meg a TimeOut.

Íme, ezek azok a városok, ahová a legtöbben szeretnének költözni:

1. Dubaj
2. Miami
3. Párizs
4. New York, Madrid, Szingapúr
7. London, Brüsszel
9. Toronto
10. Washington DC, Buenos Aires, Christchurch, Quebec City, Bogota, Portland, Bécs, Pheonix, Chicago