Ezekbe a városokba utazik a legtöbb nő egyedül – meglepő úti célok is szerepelnek a listán

Forrás: turizmus.com

 2023. november 06. 11:43

Egyre népszerűbb egyedül utazni: tavaly összesen 55 százalékkal nőtt az egyedül utazó nők száma az Egyesült Királyságból, legyen szó akár egy pár napos kiruccanásról, vagy egy hosszú nyaralásról.

Az egyedül utazás mellett döntő nőknek fontos szempont többek között a személyes biztonság az úti cél kiválasztásánál. Az Airbnb a WalkSafe biztonsági alkalmazással együttműködve megvizsgálta, hogy a világ mely városaiban a legmagasabb az egyedül utazó nők által lefoglalt éjszakák aránya.

A lista élére a francia főváros, Párizs került fel, annak ellenére, hogy a várost leginkább a romantikus kiruccanások célpontjaként ismerik. Azonban a sok művészeti galériának és a családias hangulatú városrészeknek köszönhetően rengeteg minden felfedezhető társaság nélkül is.

A "szerelem városába", Párizsba utazik a legtöbb nő egyedül

Fotó: 123rf.com

 

A második helyen a felhőkarcolóiról, egész évben meleg időjárásáról és mega bevásárlóközpontjairól ismert Dubaj végzett. A városban meglehetősen alacsony a bűnözési ráta, megbízható közlekedési infrastruktúrával rendelkezik és könnyű egyedül is közlekedni – írta meg a TimeOut.

Harmadik helyen Barcelona áll, amely kivételes építészetéről és világhírű focimeccseiről ismert. A katalán kultúra hihetetlenül társaságkedvelő, a város pedig tele van utazókkal és odaköltöző külföldiekkel, így nem nehéz hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni. Érdemes azonban felkészülni, hogy a főváros központi negyedében nehéz éttermi asztalt találni az egyedül érkező vendégeknek.

A negyedik helyen a portugál főváros áll, melyet meglepő módon a kitűnő gasztronómiával és különleges borászatokkal csábító Fokváros követ.

Az Airbnb szerint ezek a legjobb úti célok az egyedül utazó nők számára:

  1. Párizs
  2. Dubaj
  3. Barcelona
  4. Lisszabon
  5. Fokváros
  6. Sydney
  7. Madrid
  8. Athén
  9. Melbourne
  10. Toronto