Tovább nyit Horvátország és Szlovénia, szigorú szabályok a fürdőzésre

Forrás: turizmus.com

 2020. június 16. 09:37

A válságstábok június 15-i közleménye szerint Horvátország újraindítja a nemzetközi közúti és vasúti forgalmat, Szlovéniában szigorú intézkedések mellett hivatalosan is megkezdődhetett a strandszezon.

A vasúti forgalom újraindítása mellett a horvát válságstáb feloldotta a boltok ünnepnapi zárva tartásra vonatkozó rendeletet is.

A szomszédos Szlovéniában június 15-én hivatalosan is megkezdődött a strandszezon. A szlovén sajtó szerint a szigorú előírások komoly kihívások elé állítják a fürdőzőket és az üzemeltetőket. A strandokon be kell tartani a 1,5 méteres távolságot, a vízben pedig a két métert. Ez alól csak az egy háztartásban élők képeznek kivételt. Továbbá a strandon dolgozóknak kötelező szájmaszkot viselniük.

A fürdőzők szigorú szabályokra számíthatnak

Fotó: pixabay.com

Zágráb és Ljubljana – április végétől és május elejétől – szigorú óvintézkedések mellett, fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több uniós ország állampolgára előtt. Utóbbi június 15-től az összes közös határátkelőhelyet is megnyitotta Olaszországgal.