A fenntarthatóság jegyében rendezik az idei Travel Agency Dayt a BGE-n

Forrás: turizmus.com

 2024. március 18. 10:57

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) Turizmus Tanszéke és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) együttműködésének köszönhetően március 20-án újból megrendezik a Travel Agency Dayt (TAD) a BGE Markó utcai épületének aulájában.

Az esemény fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az utazásszervezés és a turizmus környezetbarát szemléletű irányítására és üzemeltetésére, valamint bemutassa az utazásszervezés világában rejlő fenntarthatóság új dimenzióit. A résztvevők színes és izgalmas előadásokat hallhatnak turisztikai képviseletek fenntarthatósági kezdeményezéseiről, különféle zöld projektekről és európai és globális fenntarthatósági tanúsítványokról (Travel life, GSTC), valamint a regeneratív utazásszervezés jó gyakorlatairól.

A rendezvényt március 20-án 9:30 és 15:00 óra között rendezik a BGE Markó utcai épületének aulájában.

Program:

  • 9:30-11:15 Nemzeti turisztikai képviseletek zöld és fenntarthatósági programjai szekció
  • 11:30-13:00 Turizmus fenntarthatósági szervezetek, tanúsítványok, jó gyakorlatok, regeneratív turizmus
  • 13:30 -15:00 Hullámokon a fenntarthatóság felé – csökken-e a tengeri és folyami hajóutak környezetterhelése?

 

Az esemény részletes programja itt érhető el. A rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az első Travel Agency Day egyik panelbeszélgetése 2022. november 15-én

Fotó: BGE

A Travel Agency Day elsőként 2022-ben kínált lehetőséget a hallgatók és az érdeklődők számára az utazási szektor kulisszatitkainak megismerésére. Az eseményen több száz résztvevő ismerhette meg az utazásszervező szakma rejtelmeit, sokszínűségét és a termékértékesítésben rejlő lehetőségeit. A rendezvényről készült beszámoló itt olvasható.