Túladhat a Thomas Cook márkán a Fosun

Forrás: turizmus.com

 2023. március 04. 16:33

Néhány hónappal ezelőtt még csak egy kisebbségi részesedést értékesített volna, a legutóbbi hírek szerint azonban most már egészben eladná a Thomas Cook üdülési márkát a kínai Fosun cégcsoport.

A Fosun Tourism Group több potenciális vásárlóval folytat tárgyalásokat a Thomas Cook márka eladásáról – értesült a Sky News.

A kínai cégcsoport 2019-ben, 11 millió angol fontért vásárolta meg a csődbe ment anyacégtől a márkanevet és a kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat. A Fosun korábban a brit cég fő részvényese volt, és 2020 óta online utazási irodaként működteti a márkát.

A kínai vállalat egy ideje vizsgálja annak a lehetőségét, hogy egy kisebbségi részesedés értékesítésével külső befektetőtől szerezzen tőkét. Négy hónappal ezelőtt azonban még határozottan tagadta, hogy a márka teljes kiárusításán gondolkodna.

Thomas Cook márkanéven 2020 óta online utazási iroda működik

Fotó: 123rf.com

A több mint 180 éves üdülési márka eladása vélhetően azzal kapcsolatban merült fel, hogy a Fosun a Club Med luxusüdülőlánc értékesítését is fontolgatja. A cégcsoport állítólag hónapok óta azon dolgozik a Rotschild bankkal, hogy csökkentse az üdülővállalat adósságait.

A Fosun adatai szerint az Egyesült Királyságban működő online utazási irodánál tavaly 340 százalékkal emelkedett a foglalások száma, ami 80 ezer nyaralásnak felel meg.

Kapcsolódó cikkek

Feltámad a Neckermann márka

2022. március 21.