Épületséták, zseblámpás túra – budapesti programok a Turizmus Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 26. 17:25

A Turizmus Világnapja alkalmából Budapesten is számos érdekes programmal várják a látogatókat és a helyi lakosságot a fővárosi szolgáltatók.

A Budapest Brand honlapján összegyűjtötte azokat az ingyenes vagy kedvezményes programokat, amelyeket a fővárosi és Budapest környéki szolgáltatók kínálnak a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan szeptember 22. és 27. között. Kulturális, gasztro- és élményprogramok közül válogathatunk.

Ha megvásároltuk a belépőt, ingyenes tárlatvezetésekhez lehet csatlakozni például a Néprajzi Múzeumban, vagy állatkerti sétára is indulhatunk a Városligetben. Vezetett sétán fedezhetjük fel Budapest leghíresebb fényképész műteremházát, valamint a Belvárosi Főplébánia-templom évszázadokra visszanyúló örökségét. A csokoládékészítés történetével, eszközeivel ismertet meg a Csokoládé Múzeum. Különleges zseblámpás túrára hív a Sziklakórház Atombunker Múzeum. Több cukrászda és étterem 20 százalékos kedvezményt ad vendégeinek a Turizmus Világnapja alkalmából.

Turisták a Néprajzi Múzeum épülete előtt

Fotó: budapestinfo.hu

A Budapest Card turisztikai kedvezménykártyát elfogadó parterek által szervezett programok ezen az oldalon érhetők el.

Ha éppen vidéken tartózkodik, ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, milyen programokkal készülnek országszerte a Tourinform irodák a Turizmus Világnapjának megünneplésére.