Új, ingyenes platform segít a rendezvénypiac szereplőinek

Forrás: turizmus.com

 2020. április 01. 09:50

A projekt arra az időszakra ígér megoldást, amikor a rendezvénypiac újraindul, és a szezon lerövidülése miatt a rendezvények besűrűsödnek.

A koronavírus-járvány egyik áldozata a magyar gazdaságban a rendezvénypiac - a szervezők és az őket kiszolgáló alvállalkozói réteg. Egy magyar startup nekik szeretne hosszú távon segíteni. A FestSolution néven futó projekt alapítói szerint, bármikor is ér véget a járvány okozta veszély, az újrainduló rendezvénypiac túl lesz zsúfolva - a szezon lerövidül, a rendezvények besűrűsödnek, egy-egy időpontban számos rendezvény lesz megtartva. Erre a helyzetre szeretnének már most megoldást nyújtani. - tájékoztattak a projekt alapítói.

A Magyar Fesztivál Szövetséggel együttműködve rövid távon azt szeretnék felmérni, hogy milyen hatással van a koronavírus okozta helyzet a fesztiválok közreműködőire, létrehozóira, működtetőire.

„Sokszor megfeledkezünk róla, hogy a fesztiválokban dolgozó kulturális és műszaki szolgáltatókat is súlyosan érinti a jelenlegi és jövőbeni helyzet. Érdekeik képviseletében folyamatos felmérésekkel szeretnénk átfogó képet kapni, hogy pontosan milyen károk okozódnak ebben az ágazatban”– mondta Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke.

 

A közös rendezvénynaptár

Fotó: FestSolution

A FestSolution egy rendezvénynaptárat tesz elérhetővé az arra regisztráló szervezők számára, amit a korábban is működő Festivize nevű applikációban fognak tudni elérni.

Így lehetőség nyílik arra, hogy az adott esemény új időpontját a többiekhez igazodva határozzák meg, amivel elkerülhetik, hogy minden fesztivált egy hétvégén tartsanak meg.

A másik ötlet az újraindulásra fókuszál, amikor a korábban lemondott rendezvényeket hirtelen, nagyon rövid idő alatt kell újraszervezni.

Az ingyenesen használható rendszerrel szeretnék megkönnyíteni a szereplők egymásra találását, ezért egy platformra hozzák a szervezőket, kiállítókat, szolgáltatókat, fellépőket, hogy gyorsan és hatékonyan megtalálják egymást.

„Célunk, hogy ne kelljen sok kört futniuk a szereplőknek, hanem azonnal össze tudjuk kötni a szabad kapacitással rendelkező alvállalkozókat a szervezőkkel. Hiszünk benne, hogy ezzel a karitatív kezdeményezéssel, összefogással nagy terhet vehetünk le a szervezők válláról” – mondta Poór Szabolcs, a Festivize közösségi fesztiválalkalmazás alapítója.

A rendszerbe már most érdemes jelentkezni a szolgáltatóknak, hiszen az előzetes kárfelmérésben is ezen keresztül tudnak részt venni.