A héten 48 órás Lufthansa-sztrájk várható

Forrás: turizmus.com

 2019. november 04. 17:57

A november 7-re és 8-ra tervezett 48 órás munkabeszüntetés valamennyi Németországból induló Lufthansa-járatot érinti. A sztrájkot kiterjeszthetik a Lufthansa-csoport németországi leányvállalataira is, a Germanwings, az Eurowings, a Cityline és a SunExpress légitársaságokra is.

Az UFO legutóbb október 20-án tartott sztrájkot a vállalatcsoportnál, a 19 órás munkabeszüntetés miatt több mint száz járatot kellett törölni. A szakszervezet hétfői közleménye szerint a munkaadók továbbra sem hajlandóak a tárgyalásra, és megkereséseikre sem reagálnak – írja az MTI.

A Lufthansa közölte, hogy elítéli a sztrájkfelhívást, és igyekszik jogi eszközökkel megakadályozni  a szakszervezet akcióját. Dolgoznak egy rendkívüli menetrenden is arra az esetre, ha mégis elkerülhetetlen a munkabeszüntetés.

Még mindig nem tudott megegyezni az UFO és a Lufthansa

Fotó: lufthansagroup.com

A Lufthansa szerint a szakszervezet vezetése szabálytalanul került pozícióba, így tevékenysége is szabályellenes. A társaság ezért nem ismeri el az UFO márciusi lépésének jogosságát, amellyel a szakszervezet felmondta a kollektív szerződést. A Lufthansa álláspontja szerint továbbra is érvényes a légiutas-kísérők munkájáról és javadalmazásáról szóló megállapodás.

Az UFO az utóbbi években több nagyszabású sztrájkot szervezett a Lufthansa-csoportnál, 2015 novemberében egyhetes munkabeszüntetést tartottak, akkor 4700 járatot kellett törölni.