Újra állami kézben a Hévíz-Balaton Airport

Forrás: turizmus.com

 2021. április 16. 10:14

Április 1-jétől újra állami tulajdonba került a Hévíz-Balaton Airport, miután a területen lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség vagyonkezelésébe kerültek. A sármelléki repülőtér felújítása után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

A Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtér azután került ismét állami tulajdonba, hogy a már novemberben megszerzett 90 százalékos részesedés után most a terminál és egyéb épületek is állami kézbe kerültek. Hamarosan elkezdődhetnek az európai színvonalú fejlesztések, amelyek soha nem látott minőségi szintugrást eredményezhetnek – tájékoztatta lapunkat a Magyar Turisztikai Ügynökség.

heviz_repter

A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezésére és a szezonalitás csökkenésére számítanak

Fotó: Hévíz-Balaton Airport

A tervek szerint a sármelléki repülőtér lesz a Nyugat kapuja, magas színvonalú működése elengedhetetlen a térség nemzetközi versenyképességéhez. A közvetlen légi összeköttetés révén még több külföldi vendég érkezésére számítanak, ráadásul a szezonalitás további csökkenése is várható a fejlesztések hatására.

A Hévíz-Balaton Repülőtér korábban már bizonyított, nagy számú menetrend szerinti járatot fogadott például Londonból, Frankfurtból, Düsseldorfból, Moszkvából, illetve charterjáratokat Németországból és Oroszországból. Legkiemelkedőbb évében csaknem 120 ezer érkező és induló utast szolgált ki. A mostani fejlesztésekkel és a kapacitások bővítésével ez a szám tovább növelhető.

A fejlesztések első ütemében az utasforgalmi terminálépületek újulnak majd meg, amelyek így még több repülőgép egyidejű fogadására és indítására lesznek képesek. A rekonstrukció során kiemelt figyelmet fordítanak majd a repülésbiztonságra és az utasok európai színvonalú kiszolgálására és kiemelt cél lesz a Balaton turizmusát segítő, menetrend szerinti járatok indítása is – írták a közleményben.