Újra itt a Dunakanyar- és a MAHART-napijegy

Forrás: turizmus.com

 2021. április 22. 10:11

Április 24-től nemcsak a Dunakanyar-napijegy, hanem a MAHART-napijegyek is újra megvásárolhatóak a vasúti jegypénztárakban és a MÁV-applikációban.

Sikeres szezont zárt tavaly a Dunakanyar-napijegy, ezért a közösségi közlekedési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy idén is elérhetővé teszik ezt a népszerű jegytípust. Mindössze egy napijegy megvásárlásával korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz- és MAHART-járatokon.

A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási és célállomásuk között – írja közleményében a MÁV.

A Dunakanyar minden évszakban népszerű belföldi desztináció

Fotó: 123rf.com

A Dunakanyar napijegynek köszönhetően a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetővé válnak a közösségi közlekedési szolgáltatók különböző eszközeit kihasználva. Tavaly több mint 2300 ilyen szezonális napijegyet értékesített a MÁV-START.

A Dunakanyar napijegy most is könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak. Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START 2-es (Budapest–Esztergom), 70-es (Budapest–Vác—Nagymaros–Visegrád–Szob), 71-es (Budapest–Veresegyház–Vácrátót–Vác), 75-ös (Vác–Diósjenő–Drégelypalánk–Balassagyarmat), 80a-s (Budapest-Keleti–Rákos) vonalszakaszain és az S76-os járatokon Rákos–Újpalota–Angyalföld között, a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503 – 8512 számcsoportba eső vonalain, a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán, az alábbi viszonylatok egyikén: Vác–Visegrád, Esztergom–Zebegény, Szentendre–Visegrád, Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös.

A Dunakanyar-napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART-járatok közlekedési napjaira váltható meg. A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttjegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért lesz elérhető a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV-applikációban.

A MÁV-START a MAHART-tal kötött megállapodás alapján idén újra értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART-napijegyet és regisztrációs jegyet. Ennek köszönhetően április 24-től ismét elérhetőek a MÁV-START személypénztáraiban és a MÁV applikációban a Dunakanyarban közlekedő hajós körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre–Visegrád, Zebegény–Esztergom, Vác–Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít.