Újraindulnak a Dunakanyarban a hop-on hop-off hajójáratok

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. április 19. 11:17

Április 24-én újraindítja a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon a hajós körjáratot a Mahart PassNave Kft. Ezt júniusban három további körjárat követi majd, amelyek közé idén újdonságként Szobot és Verőcét is bekapcsolják.

A Mahart PassNave Kft. tavaly nyáron indította el a hop on-hop off jellegű hajójáratot a Dunakanyarban, először a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon, majd ennek kiegészítésére két újabb járatot Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon.

A kirándulók körében gyorsan népszerűvé vált hajós körjáratot idén először április 24-én, szombaton indítják újra, a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon. A járatra az utasok napijegyet válthatnak, amellyel az adott napon bármelyik kikötőben ki- és beszállhatnak a hajóra, tetszőlegesen megszakítva az utazást.A napi jegyár egységesen 1000 forintba kerül az útvonalon, amennyiben kutyát vagy kerékpárt is vinnénk magunkkal, értük további 500-500 forintot kell fizetni. A Kajla-útlevéllel rendelkező diákok és a 2 éven aluliak számára az utazás ingyenes.

Látnivalók a dunakanyari körjárat útvonalán (nagyításhoz kattintson a képre!)

Fotó: Mahart Passnave

Áprilisban csak pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor, valamint délután 14 órakor indul hajó Visegrád hajóállomásról, májustól szeptemberig azonban hétfő kivételével minden nap közlekedik majd a körjárat, és hétvégenként nagyobb gyakorisággal.

A dunakanyari körjárat áprilisi menetrendje

Visegrád
10.00
14.00
Nagymaros
10.10
14.10
Zebegény
10.55
14.55
Dömös
11.15
15.15
Nagymaros
11.35
15.35
Visegrád
11.45
15.45


Júniustól három további körjáratot indítanak a Dunakanyarban, az Esztergom-Szob-Zebegény és a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád, illetve újdonságként a Vác-Verőce-Visegrád útvonalon. Minden körjáratra külön-külön kell majd megvásárolni a napijegyet, ha azokat kombinálva veszik igénybe az utasok.

A Mahart Passnave fenntartja a menetrend-változtatás jogát, ezért kéri az utasokat , hogy minden esetben győződjenek meg az aktuális indulás időpontokról a weboldalán, Facebook-oldalán, vagy telefonon: 06 1 484 4013.