Inspiráló előadások és kerekasztal beszélgetések az Utazás kiállítás szakmai napján

Forrás: turizmus.com

 2024. február 19. 11:09

Az Utazás kiállítás első napján, február 22-én kiadónk ismét szakmai konferenciát szervez a Hungexpón, „2024-ben lapot húzunk 19-re” címmel. A szakmai napra regisztrálók egyszeri ingyenes belépésre jogosító jegyet igényelhetnek a kiállításra.

Idén is számos program, különleges díszvendégek, nyereményjátékok és szakmai rendezvények várják a 46. Utazás kiállítás látogatóit február 22. és 25. között a Hungexpón.

Kiadónk, a Turizmus Kft. az első, szakmai napon ezúttal is izgalmas és inspiráló konferenciával várja az érdeklődőket.

 

Inspiráló előadások

Íme egy kis ízelítő, a teljesség igénye nélkül, a tartalmas programból, melynek részleteit itt tudják pontosan elolvasni!

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár az Aktív Magyarország Program fejlesztéseiről és az aktív életmód elterjedéséről tart majd előadást. A téma kifejezetten aktuális, hiszen a kikapcsolódási forma egyre népszerűbbé válik hazánkban mindazok körében, akik izgalmas élményeket és és kihívásokat keresnek a szabadban.

Az aktív turizmus ösztönzi az infrastruktúra fejlesztését, a vendéglátóipart, a sportlétesítményeket és más szolgáltatásokat. Gazdasági lehetőségeket teremt a régiók számára, fókuszba helyezi a fenntarthatóságot és az egészségtudatos életmódot. Mindezek mellett a kerékpározásról, a  BalatonBike365 programról, a Balaton régió gyönyörű tájairól és kulturális látnivalóiról is hallhatunk értékes információkat

Szilasi Lászlótól, a BalatonBike365 program szakmai vezetőjétől.

A fejlesztésekre nemzetközi példát is hozunk a konferencián: Marie-Louise Schnurpfeil, Linz turisztikai fejlődéséről tart előadást. A Felső-Ausztriában található Duna-parti város gazdag történelmével és előretekintésével ámulatba ejti a turistákat. Iskolapéldája lett annak, hogyan válhat egy ipari városból új, turistákra épülő európai desztináció, az építészeti örökség, a modern épületek, a kultúra és a természet lenyűgöző összjátékának segítségével.

A szakmai napra regisztrálók egyszeri ingyenes belépésre jogosító jegyet igényelhetnek a kiállításra

Fotó: Grósz Balázs

Természetesen nem maradhat ki a programból a díszvendég, Bulgária bemutatkozása sem. Mariela Modeva, A Bolgár Köztársaság turisztikai miniszterének tanácsadója beszél majd az ország turizmusáról, jövőbeli idegenforgalmi terveiről.

Mindezek mellett Erdős Ádám, szabadúszó digitális tanácsadó, volt Google munkatárs beszél majd arról, mik 2024 legkeresettebb utazási célpontjai a Google szemével; György László kormánybiztos a Nemzetgazdasági Minisztériumtól Fény az alagút végén? Meghaladjuk idén a 2019-es csúcs számokat is? címmel tart előadást a turisztikai eredményekről és várakozásokról a pandémia után; Oszkó-Jakab Natália, Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke pedig a 2024-es belföldi rendezvénytervekről és kilátásokról beszél majd.

 

Forró témák a kerekasztal beszélgetéseken

A 2020-as évektől a fenntarthatóság egyre fontosabbá vált a turizmusban, idén várhatóan tovább erősödik ez a trend. A turisták egyre inkább választanak környezetbarát úti célokat és tevékenységeket, törekednek a helyi közösségek és kultúrák tiszteletben tartására.

A technológiai fejlesztések és digitalizáció pedig még fontosabbá válhat. 2024-ben várhatóan tovább nő az online foglalási platformok és az okostelefon alkalmazások használata az utazások tervezésében és lebonyolításában.

A Nyári szenzációk: stratégiák és új desztinációk a leisure piac kínálatában címmel megtartott beszélgetésben Nagy Gergő (Sun&Fun), Szokodi Béla (Invia) és Kovács Péter (ViaSale) osztja meg gondolatait a témában Érczfalvi András moderálásával.

A második kerekasztal-beszélgetés fókuszában a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatása áll a be- és kiutaztatásra. Az EB alatt a turisztikai forgalom növekedésére számíthat a szakma, a szálláshelyek és vendéglátóipari egységek pedig nagyobb kereslettel számolhatnak. A kulturális és turisztikai látnivalók látogatottságára szintén hatással van egy-egy nagyobb, nemzetközi sportesemény. A turizmus növekedése mellett a helyi vállalkozások is profitálhatnak a nagyobb keresletből, beleértve a kereskedőket, a szolgáltatókat és az idegenforgalmi vállalkozásokat.

Mindezekről és az EB-re való felkészülésről a Német Turisztikai Hivatal vezetőjével, Czeiszing Miklóssal, a MUISZ elnökével, Molnár Judittal, és a Wizzair kommunikációs menedzserével, Trubek Zsuzsával beszélget Érczfalvi András.

A gasztronómiai attrakciók fontos szerepe kerül fókuszba a Taste Balaton Gasztro Fesztivál kapcsán sorra kerülő kerekasztal beszélgetésen. Szó lesz többek közt arról, hogy az új és helyi ételek megkóstolása, a helyi piacok és éttermek felfedezése lehetővé teszi az utazók számára, hogy közelebb kerüljenek egy adott hely kultúrájához, átéljék annak ízeit és illatait.

A Balatoni régióról, a kulináris túrákról, az éttermek és a szezon vonzerejéről Csapody Bence, Budavári Dóra és Kalas Györgyi beszélget, ezúttal is Érczfalvi András moderálásával.

A szakmai napra ezen a linken keresztül tud regisztrálni:

REGISZTRÁLOK AZ UTAZÁS KIÁLLÍTÁS SZAKMAI NAPJÁRA >>>