Ezeket mérlegelik a tengerentúli turisták, ha Európába utaznak

Forrás: turizmus.com

 2024. február 21. 16:31

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) nemrégiben készült tanulmánya az utazási tendenciákat vizsgálta 2024 első négy hónapjában, amelyből kiderül, hogy milyen tényezőket helyeznek előtérbe a más kontinensekről Európába érkezők.

Az Európai Utazási Bizottság amerikaiak, ausztrálok, brazilok, dél-koreaiak, kanadaiak, kínaiak és japánok körében elvégzett felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 64 százaléka az áremelkedések ellenére is tervez nemzetközi utazást 2024-ben.

Az idén külföldre utazók háromnegyede európai országokba tervezi nyaralását, míg a maradék 25 százalék más desztinációkat célozna meg. Európában minden küldőpiac esetében a legnépszerűbb úti cél Franciaország.A más kontinensekről Európába utazók számára 2024-ben a biztonságos utazási környezet a legfontosabb szempont (45%), majd ezt követi a magas színvonalú turisztikai infrastruktúra (38%). Mindemellett még sokan számításba veszik, hogy milyen nevezetességeket tudnak felfedezni, illetve, hogy mennyire megfizethető az adott úti cél (35%). Utóbbi leginkább a kanadai, amerikai és ausztrál utazók számára fontos.

Európán kívülről a legtöbben Franciaországban utaznának

Fotó: 123rf.com

 

Az elsődleges szempontokon túlmenően a koreaiak és a kínaiak nagy előnyben részesítik a gazdag természeti és kulturális örökséggel rendelkező úti célokat, a válaszadók 33, illetve 32 százaléka előtérbe helyezi ezt a tényezőt.

A legtöbben Kínából (50%) és Brazíliából (49%) terveznek Európába utazni áprilisig, közülük a legnagyobb hajlandóságot a magas jövedelmű fiatalok mutatják.

Az ausztrál és dél-koreai utazók mérsékelt érdeklődést mutatnak egy-egy európai út iránt, míg a megkérdezett amerikaiaknak és kanadaiaknak csupán 28 százaléka szeretne Európába utazni. Japánban az utazási kedv ennél is alacsonyabb: a válaszadóknak csak 14 százaléka utazna Európába.A tengerentúli utazók átlagosan három uniós országot keresnének fel, és egy-két hetet töltenének el a kontinensen. A kínai és brazil utazók akár napi 200 eurónál is többet költenének, míg az Ausztráliából és Dél-Koreából érkezők körében a 100-200 eurós büdzsé a mérvadó – derül ki a felmérésből.

Az European Best Destinations utazási portál nemrég felállította a 20 legjobb európai úti cél rangsorát az idei évre, erről itt írtunk korábban.