Változnak a Hollandiába történő belépés szabályai

Forrás: turizmus.com

 2021. március 16. 10:37

Március 16-tól új szabályozás érvényes a Hollandiába történő utazásra – közölte a Budapest Airport közösségi oldalán.

A holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országokból – ide tartozik Magyarország is – a Hollandiába utazónak és a Hollandián keresztül továbbutazónak (repülőgép, hajó, autóbusz, vonat) teszteltetnie kell magát.

A Hollandiába utazóknak ezentúl vagy egy, a közlekedési eszköz fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy az országba érkezés időpontjánál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel és egy, a beszállást megelőző 24 óránál nem régebbi negatív gyorsteszttel kell rendelkezniük. (Tehát a második opció választása esetén két negatív teszt szükséges.)

A tranzitutasok számára, akik a Schipol repülőtérről átszállással folytatják az utazásukat, elegendő egy, az Amszerdamba érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- teszt. Gyorstesztet nem kell bemutatniuk az átszálló utasoknak – tudatta a KLM.

Mától a fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel is be lehet utazni Hollandiába

Fotó: facebook / KLM

A negatív teszteredményről szóló igazolást angol, német, francia, olasz, portugál, spanyol és holland nyelven fogadják el a hatóságok.

A szabályozás 13 éven aluli utasokra nem vonatkozik.

A szárazföldi határokon gépkocsival érkezők esetében nem áll fenn tesztelési kötelezettség.

A gyorstesztet – amint arról korábban beszámoltunk – a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér koronavírus-tesztközpontjában is elvégzik.