Vasárnaptól karantén nélkül lehet beutazni Németországból

Forrás: turizmus.com

 2020. június 06. 12:31

Vasárnap reggel 8 órától megszűnnek azok a korlátozások, amelyek Magyarország és Németország között eddig a személyforgalomra vonatkoztak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton közösségi oldalán.

A miniszter övid videóüzenetében elmondta: "Németország az első számú kereskedelmi partnerünk, számos magyar ember dolgozik Németországban, akiknek a munkavállalása és a családdal való kapcsolattartása az elmúlt időszakban nagyon komoly nehézségekbe ütközött."

Mivel Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ezért vasárnap reggel 8 órát megszüntetik azokat a korlátozásokat, amelyek Magyarország és Németország között eddig a személyforgalomra vonatkoztak. "Ez azt jelenti, hogy a német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyarok, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karanténkötelezettség alól." – mondta Szijjártó Péter.

 

Nyitva az összes szlovák és osztrák határátkelő

A pénteki, az érintett országok között korlátozásmentes utazást lehetővé tevő szlovák–magyar, illetve osztrák–magyar határnyitáshoz kapcsolódó fejlemény, hogy újra megnyílt az összes átkelő, tehát azok is, amelyeket korábban a koronavírus terjedésének lassítása érdekében zárt le Magyarország. Így péntek estétől 34 átkelőn léphetünk át Szlovákiába és 30 átkelőn Ausztriába, ami véget vet a hosszú kerülőknek – derül ki a miniszter tegnap esti Facebook-bejegyzéséből.