Védettségi igazolvány: Szerbiával és Montenegróval megállapodtunk

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. április 29. 14:56

Szerbiával és Montenegróval már megvan a megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta, "ha minden jól megy", hamarosan elmondható, hogy már 4 millió magyart sikerült beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. "Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk az állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról" – emelte ki.

Azt írta: Nikola Selakovic szerb és Djordje Radulovic montenegrói külügyminiszterrel csütörtökön megállapodtak arról, hogy országaik oltási igazolványait kölcsönösen elismerik. Így a beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, valamint Magyarország és Montenegró között. Minderről megkezdték az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is –

Újvidék. Szerbiába péntektől szabadon utazhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők

Fotó: 123rf.com

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón jelentette be, felhatalmazták a külügyminisztert, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön más országokkal a vakcinaigazolványok kölcsönös elismeréséről. Azt is közölte, hogy a négymillió oltott elérését követően karanténkötelezettség nélkül lehet bejönni az országba védettségi igazolással. Ez vonatkozik majd a hazatérő magyarokra, illetve a kölcsönösen elismert védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is.