Őrizetbe vették a verőcei halálos hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitányát

Forrás: MTI

 2024. május 20. 15:03

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn – közölte a rendőrség a police.hu-n.

A rendőrségi honlapon emlékeztettek: a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázásáért. A balesetről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

A rendőrség közleményében arról számolt be, hogy az érintett motorcsónaknál és a szállodahajónál is szemlét tartottak. A szállodahajó kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli segítségnyújtás halált okozó elmulasztása, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt.
A gyanú szerint a kapitány az ütközés után saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett azért, hogy a mentésre szorulókat kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

mti_hajobaleset

A szállodahajón Komáromnál tartottak szemlét a rendőrök, megállapították, hogy az orrán komolyabb sérülés látható, amelyet valószínűleg az éjszakai baleset során szerzett

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, eddig 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat és külső tanúkat is – tudatta a rendőrség.

A motorcsónak eltűnt utasai után nagy erőkkel folytatódik a kutatás.