Három és fél év alatt 147 országot érint a világ leghosszabb hajóútja

Forrás: turizmus.com

 2023. december 26. 14:43

Három és fél éves útra indul májusban a Villa Vie Residences Odyssey nevű hajója.

A korábbi tervek szerint idén indult volna el a Life at Sea Cruises hajója Isztambulból, hogy három évig tartó utat tegyen meg a Föld körül. A hajóút összesen 375 kikötőt, 135 országot és mind a hét kontinenst érintette volna. A hajón a hagyományos szolgáltatásokon és attrakciókon kívül a távmunka végzéséhez szükséges állomásokat is igénybe vehettek volna az utasok.

A világ leghosszabb hajóútjának megszervezésére tett kísérlet azonban csúfos kudarcot vallott. Miután az indulást többször elhalasztották, a hajótársaság november végén beismerte, hogy nem áll rendelkezésére megfelelő hajó, és ezért lemondta a világ körüli utazást.

Máris jelentkezett azonban egy új szolgáltató, amely már három és fél éves hajóútra vinné a kalandra vágyókat. A Villa Vie Residences nevű startupot a Life at Sea korábbi vezetői alapították. Az új cég a célra megvásárolta az MS Braemar nevű hajót az Olsen Cruise Linestól, és Villa Vie Odyssey-re keresztelte át.

Az új hajótársaság az Olsen Cruise Linestól vásárolta meg a hajót

Fotó: Villa Vie Residences

A hajó a tervek szerint 2024. május 15-én fut ki az angliai Southampton kikötőjéből, és 2027. december 6-án, a floridai West Palm Beachben fejezi be útját. A két időpont között 147 ország 425 kikötőjében áll meg, többek között Észak-Európában, a Karib-szigeteken, Dél- és Észak-Amerikában, Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Észak- és Délkelet-Ázsiában, valamint Afrikában.

A hajón 924 utas számára lesz hely 485 kabinban. A fedélzeten három étterem, nyolc bár, négy társalgó, egy wellnessrészleg, egy fitneszközpont, egy könyvtár és egy egészségügyi központ áll majd az utasok rendelkezésére. Ezenkívül szimulátoros golfprogramot és a világ minden táján található golfpályákra induló kirándulásokat is kínál majd a hajótársaság.

Azok az utasok, akik nem szeretnének 1301 napot tölteni egy hajó fedélzetén, rövidebb, minimum 35 napos tartózkodásokat is lefoglalhatnak.

A hajón 924 utas fér el

Fotó: Villa Vie Residences

Mikael Petterson, a Villa Vie Residences vezérigazgatója szerint az általuk kínált szolgáltatás „nem is annyira hajós körutazás, mint inkább életstílus – egy olyan otthon, amelynek a hátsó udvara folyamatosan változik”.

A leendő utasok bérelhetik, de meg is vásárolhatják a kabinokat. A bérleti díj belső kabinok esetében 89 dollárnál kezdődik naponta és személyenként, ez évente mintegy 32 ezer dollárt (kb. 11,1 millió forintot) tesz ki. A külső kabinok 119 dollárnál kezdődnek, az erkélyes kabinokért pedig legalább 199 dollárt kell fizetni egy napra személyenként.

Az erkélyes kabinok naponta legalább 199 dollárba kerülnek személyenként

Fotó: Villa Vie Residences

A belső kabinok vételára 99 ezer dollárnál kezdődik, a külső kabinoké 149 ezernél, az erkélyeseké 249 ezer dollárnál. Aki megvásárol egy kabint, 15 évre szóló garanciát kap, ennyi a hajó becsült élettartama. Petterson szerint a hosszú távú cél az, hogy több hajót is vásároljanak, és a tulajdonosok 50 százalékos jóváírást kapnának, ha a 15 év elteltével egy másik hajón vennének kabint. Ha ez nem történne meg, akkor a befizetett összeg 15 százalékát kapnák vissza.

Az egyedül utazók belső kabin esetében 30 százalékos, külső kabinban 20, erkélyes kabinban pedig 10 százalékos árengedményt kapnak. A vezérigazgató szerint három évnél rövidebb tartózkodás esetén a bérlés, e fölött a vásárlás éri meg jobban.

A kabinokat meg is vásárolhatjuk

Fotó: Villa Vie Residences

Az árak tartalmaznak minden ételt és alkoholmentes italt, valamint a vacsorához az alkoholos italokat is. A wifi és az orvosi konzultációk díjai szintén benne lesznek az árban (az orvosi beavatkozásoké és a gyógyszereké nem). Ezenkívül ingyenes lesz a takarítás hetente egyszer, valamint a mosodai szolgáltatás kéthetente.

 

Forrás: Travelnews, CNN