Virtuális rendezvénnyel helyettesítik a berlini ITB-t

Forrás: turizmus.com

 2020. március 04. 12:35

Miután az idei ITB Berlin kiállítást a koronavírusjárvány miatt lemondták, a Német Turisztikai Hivatal létrehozott egy virtuális eseményt, ahol legalább a német kínálat bemutatkozhat.

Miután a Messe Berlin lemondta a berlini ITB-t, a német nemzeti turisztikai szervezet, a DZT (Deutsche Zentrale für Tourismus) egy alternatív programmal állt elő: virtuális térben jeleníti meg újdonságait, és legalább részben lehetőséget teremt az ITB elhalasztása miatt meghiúsult beszélgetések lefolytatására is.

Március 4. és 6. között – az ITB eredeti időpontjában – élő közösségi médiariport formájában kommunikál a DZT – jelentették be a germany.travel oldalon.

A #DiscoverBeethoven puzzle

Fotó: germany.travel

A #DZTdigital hashtag segítségével a @gntblive Twitter-fiók sokféle témát szállít Németország mint úti cél témakörben. Olyan eseményekről lesz szó egyebek mellett, mint a 2020-as Beethoven-év, az egyes szövetségi államok kitüntetett turisztikai attrakciói, amiket – a digitális koncepciónak megfelelően – podcast formájában is feldolgoznak.

A zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából készített #DiscoverBeethoven puzzle számos meglepő és kevésbé ismert ténnyel ismerteti meg az érdeklődőket.

A részletes programokról EZEN az oldalon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek