Járatainak 10 százalékát zöld üzemanyaggal üzemelteti 2030-ra ez a légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2024. április 12. 14:01

Az évtized végére már járatainak 10 százalékát tervezi fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) üzemeltetni a Wizz Air. Az új célkitűzés jelentős lépés a társaság környezetvédelmi stratégiájában.

A Wizz Air a 2030-ra vonatkozó vállalását partnerével, a brit Firefly vállalattal közösen jelentette be egy sajtótájékoztató keretében.

Annak érdekében, hogy a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal kapcsolatos kutatás-fejlesztést támogassa, tavaly, a légitársaság története során először 5 millió font – tehát több mint 2,1 milliárd forint – értékben fektetett be a bioüzemanyag-gyártó vállalatba..

A törekvések elősegítik a Wizz Air azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentse az utaskilométerenként számított szén-dioxid kibocsátását.

Az évtized végére már járatainak 10 százalékát tervezi fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) üzemeltetni a Wizz Air

Fotó: Wizz Air

Hangsúlyozták: a légitársaság továbbra is élen jár a zöld kezdeményezésekben, folyamatosan fiatalítja flottáját, működését pedig a hatékonyság és a megfizethetőség jellemzi. A legmodernebb technológiájú repülőgépeket használja és kiemelt szempontként kezeli járatai telítettségét, hogy ezáltal is fenntarthatóbb legyen működése.

A Wizz Air versenytársaihoz képest továbbra is a legalacsonyabb, utaskilométerenként számított karbonkibocsátással rendelkezik – fogalmaznak közleményükben. A vállalat szén-dioxid-kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben. Az utaskilométerenként számított átlagos 51,5 grammos karbonkibocsátás a légitársaság eddigi legalacsonyabb éves eredménye volt.