Ismét a Wizz Air lett a legfenntarthatóbb diszkont-légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2023. június 29. 13:41

A Wizz Air harmadik alkalommal is elnyerte a Legfenntarthatóbb Diszkont Légitársaság címet a World Finance Sustainability Awards 2023-as díjátadóján.

Az immár ötödik éve megrendezett World Finance Sustainability Awards azokat a vállalatokat ismeri el, amelyek működésük fókuszába helyezik a fenntarthatóságot és a zöld megoldásokat. A díjkategóriák harminc ipari szegmensre terjednek ki, az egészségügytől a digitális valután át egészen a légi közlekedésig.A Wizz Airnek a fenntarthatósági eredményeiért és azzal kapcsolatos elkötelezettségéért ítélték meg a díjat, hogy az évtized végéig további 25 százalékkal tervezi csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátási intenzitását – közölte  lapunkkal a cég.

A World Finance ugyancsak elismerte a légitársaság folyamatos beruházásait a legújabb technológiákba, a repülőgépflotta megújítását, az üzemanyag-hatékonysági kezdeményezéseket, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) kapcsolatos együttműködéseket, köztük az Airbusszal közös kutatását a hidrogénüzemű repülőgépekről.

A Wizz Air folyamatosan új repülőgépekre cseréli flottáját

Fotó: Wizz Air

 

A közlemény emlékeztet: a légitársaság jelentős beruházásokat hajtott végre flottájában, és folyamatosan az új Airbus A321neo repülőgépekre cseréli a flottáját, mely típus jelentős környezetvédelmi előnyöket kínál a zajcsökkentés és az üzemanyag-megtakarítás tekintetében, és jelenleg akár 50%-os SAF keverékkel is repülhet.

2023 áprilisában a Wizz Air bejelentette első tőkebefektetését egy bioüzemanyaggal foglalkozó vállalatba, a Firefly Green Fuels-be, mellyel célja a SAF fejlesztésének támogatása az Egyesült Királyságban. 2023 májusában a légitársaság az Indigo Partners részeként befektetett az amerikai székhelyű Clean Joule SAF start-up vállalkozásba.