Zuglót is elérte a MÁV felújítási hulláma

Forrás: turizmus.com

 2019. július 23. 14:32

Megszépül Zugló vasúti megállóhelye is a MÁV utasforgalmi terek komfortnövelését szolgáló komplex karbantartási programja keretében.

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása - tájékoztatott a vállalat.

A legforgalmasabb állomásokat érintően 2021-ig tartó, komplex felújítási programot hirdetett a MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezéssel.

A felújítási program mostanra elérte Zugló megállóhelyet. Az évente másfél milliónál is több utast kiszolgáló létesítmény naponta átlagosan 200-250 személyszállító vonatot fogad. A nagy igénybevétel miatt szükséges karbantartások jelentősen javítják majd a megállóhely összképét, így az utasokat kellemesebb környezet fogadja majd.

A peron teljes hosszában új viacolor burkolatot kap a nyár végéig. A burkolatcsere ütemezetten, az utasforgalom lehető legkisebb mértékű zavarásával zajlik, az érintett munkaterületet kordonokkal határolják le.

A felújítási program mostanra elérte Zugló megállóhelyet

Fotó: MÁV

A megállóhely felújításának második, augusztus közepétől november végéig tartó ütemében a perontetők karbantartási munkálatait végzik el a szakemberek. A tisztítás, korrózióvédelem és festés mellett megszüntetik a beázást, és megszépül a felvételi épület homlokzata is. A megállóhely területén lecserélik az tájékoztató táblákat, új padokat és hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el.

Mindeközben befejeződött Kőbánya alsó megállóhely felvételi épülete burkolatának bontása, s az új burkolatok felhelyezése. A megállóhely felújításának most kezdődő második ütemében a perontető korrózióvédelmén, illetve a peronburkolat és a lépcső karbantartásán dolgoznak a szakemberek.

A felújítási munkák alatt az utasok tájékozódását és közlekedését a hangosbemondó és a MÁV-START munkatársai segítik.

A felújítási program keretében több fővárosi és vidéki állomáson végeznek koncentrált felújítási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat: a Keleti pályaudvar mellett most Zugló és Kőbánya alsó valamint Kőbánya – Kispest, Albertirsa, Alsógöd, Bicske-alsó, Felsőgöd, Nagymaros-Visegrád, Szob és Sződ-Sződliget állomások felújítása vagy karbantartása történik meg várhatóan az év végéig.

Kapcsolódó cikkek