Kempingezni is nálunk érdemes

Forrás: turizmus.com

 2015. március 30. 13:45

Az MT Zrt. ausztriai képviselete a magyarországi kempingezés népszerűsítése érdekében megkezdte az „Ungarn - überraschend mehr!" kampányát, amely az euró igen magas magyarországi vásárlóértékét állítja fókuszba.

Az elmúlt esztendők átlagában évi 50-60 ezer vendégéjszakát töltöttek el az Ausztriából érkező vendégek a hazai kempingekben.

A hazai turisztikai szolgáltatások „meglepően több" és kedvező ár-érték arányára a Bank Austria is ráerősített elemzésében, miszerint Magyarország számít a világ legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországának, ahol a legtöbbet ér az osztrákok utazásra szánt pénze. A kimutatás szerint idén Magyarországon 73 százalékkal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában.

 

A Magyar Turizmus Zrt. társkiállítókkal képviselte a hazai turisztikai kínálatot Felső-Ausztria legnagyobb kemping és szabadidős turisztikai seregszemléjén, a welsi Urlaub+Camping Kiállításon és Vásáron is március 20-22. között. A háromnapos rendezvény során közel 200 kiállító prezentálta kemping és wellness kínálatát 75 ezer érdeklődő számára.

Piaci elemzések a hazai turizmusgazdaság szempontjából az osztrák piac további felértékelődését vetítik előre. A KSH kimutatása szerint egy év alatt 37%-kal nőtt az osztrákok magyarországi turisztikai célú költése, amely 2014-ben meghaladta a 100 milliárd forintot.

Az MT Zrt. ausztriai kampányakcióiról további információ itt olvasható: http://www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php.