Keresse a Balatont a belföldi turisztikai vásárokon

 2014. április 06. 12:42

A Balaton régió áprilisban fejezi be 2014-es belföldi turisztikai vásárjáró körútját: április 18-19-én, Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központban találkozhatnak még az érdeklődők a balatoni turisztikai kínálattal.

A Balaton régiót több belföldi turisztikai vásár helyszínén is megtalálhatták az érdeklődők már márciusban. A budapesti, már-már kötelezőnek mondható Utazás kiállítás mellett a régió önálló standdal jelent meg Pécsen, Debrecenben és Miskolcon is.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is számos társkiállító csatlakozott a megjelenésekhez egy-egy pulttal. A legtöbben Debrecenben, ahol 8 különböző balatoni turisztikai szereplő gazdagította a régiós stand kínálatát, de ettől csak eggyel maradt el Miskolc, ahol 7 társkiállító népszerűsítette hazánk legfontosabb belföldi turisztikai desztinációját.

A Balaton standhoz érkező látogatók az átfogó régiós információk mellett külön, településre vagy kistérségre szabott szállás- és programajánlatokat kaphattak Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonkenese, Fonyód, a Nyugat-Balaton és Zamárdi környékéről. Az érdeklődők a Balatontourist jóvoltából a kempingezésről, a Balatoni Hajózás Zrt. munkatársainak segítségével pedig a tavi közlekedésről tudhattak meg számos érdekességet.

Pécsett és Miskolcon még külön attrakcióval is készült a Balaton régió: Tóth Gábor Ákos Édesvízi mediterrán című könyvének bemutatója, valamint író-olvasó találkozó valósult meg a szerző aktív részvételével. A két háromnapos vásárra (Debrecen, Miskolc) egyaránt körülbelül 10.000-10.000 vendég látogatott ki, de ugyancsak népszerű volt a pécsi kiállítás is, mely a belépőjegy fizetési kötelezettség ellenére is szép számban vonzotta a látogatókat.